Karabük İsmetpaşa Mevkiinde kuru k resmileşen Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
 
KARABÜK HEYECANLI
1937 yılında Ülkemizin ilk ağır sanayi entegre Demir Çelik Fabrikası'nın Karabük'te kurulmasının ardından, şimdi de ilklerin kenti o k ülkemizin ilk yerli otomobil fabrikasının kurulması heyecanı oluştu.
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Ak Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar'ın, görüşme sırasında, gündemde olan ilk yerli otomobil fabrikasının Eskipazar'da kurulması talebini ilettiği öğrenildi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gelen talebe sıcak baktığı belirtilirken, bayram sonrası Karabük Milletvekilleri, Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Ak Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, milletvekili adayı ve eski Karabük TSO başkanı Sedat Namal, STK ve iş çevrelerinden bir grubun TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret ederek son noktayı koyması bekleniyor.
Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerdeki TOBB Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobil üretimi konusunu tekrar dile getirmiş ve söz alan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'da siz destek verirseniz biz yaparız demişti.
Öte yandan Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yerli otomobil fabrikası kurulması ile ilgili ilk çalışmalar mayıs ayı içerisinde Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan ve TOBB temsilcisi Yard. Dç. Doktar İsmail Şahin tarafından yapı k, talep yazısı TOBB'a gönderilmişti.
TOBB' dan gelen cevapta da hazırlıklarını yapın ve rapor o k gönderin denilmişti.