Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 temmuz 2016 da yapılan darbe girişiminin ardından ülkemizdeki bir çok dernek ile birlikte KASİAD (Karabük Safranbolu İş Adamları Derneği)  23 Temmuz 2016 tarihli 667 sayılı KHK ile kapatılmıştı.

Derneğin kapatılmasının ardından dernek başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri hakkında hukuki işlem başlatılmış, tutuklamalar olmuştu. Karabük kamuoyu ise kapatılan KASİAD ile ilgili yönetim ve üyeleri hakkında  başka hukuki işlem yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu.

Karabüklü ünlü iş adamı Şefik Dizdar’ın Karabük Asliye Hukuk Mahkemesine 13 Ocak 2017 tarihinde KASİAD’a üyeliğinin olmadığı konusunda dava açtığı öğrenildi.

Ünlü İş Adamı Dizdar’ın avukatı vasıtasıyla açtığı dava da, “Bilgi ve onayı dahilinde olmadan, isminden yararlanılmaya çalışıldığı ve kötü niyet ile üye yapıldığı iddia ediliyor''.

Dava dilekçesinde; “17.07.2013 tarihli resmi makam sunulan dilekçedeki imzanın kendisine ait olmadığını, dernek üyesi o k herhangi bir faaliyette bulunmadığı'' belirtiliyor.

Öte yandan İş Adamı Şefik Dizdar’ın KASİAD’a üye olmadığına dair davayı ,23 Temmuz 2016 da kapatılmasının ardından 13 Ocak 2017 tarihinde açması ve başka bu tür açılan davaların olup olmadığı merak konusu oldu.

Konu ile görüştüğümüz iş adamı Şefik Dizdar ise; "Burası kapatılınca, üye kayıt defterine el koymuşlar. Benim mali müşavirim Cihan Başat kanalı ile üye o k ismimin geçtiğini öğrendim. Öğrenince dava açma ihtiyacı duydum ve mahkemeye intikal ettirdim. Hiç bir belge bulunamadı yapmışlar. Geçmişte bana bir çok kişiler gibi bunlar geldi. İstekte bulunuyorlar. yemek ver dediler, yalvardılar demeyeyim rica ettiler, bende kendi yemekhanemde verdim. Neden bu konuyu kurcalıyorsunuz anlayamadım eski bir konu" dedi.

Sizden başka bu tür dava açan var mı şeklinde sorumuza ise "niye kurcalıyorsunuz çok eski kalmış bir konu, başkalarını bilmiyorum" dedi.

Diğer yandan Google arama motorunda yapılan arama sonucunda ise ilginç haberler yer alıyor.