SPK denetimine tabi borsada işlem gören şirketler, yasa gereği Yönetim Kurulunda belirli oranda bağımsız denetim kurulu üyesi bulundurmak zorunda. Bu bağımsız yönetim kurulu üyelerinin en önemli görevlerinden birisi de yönetimin aldığı kararların yasa uygun biçimde alınıp alınmadığını, küçük yatırımcıların haklarının korunup korunmadığını bir yerde ve mana da gözetlemek ve denetlemektir.
Yöremizin en büyük iş ve aş kapısı olan KARDEMİR’de de yasanın bu zorunluluğu gereği yönetim kurulunda 3 tane bağımsız yönetim kurulu üyesi bulunmaktadır. Sayın Osman Kahveci, Sayın Necati Özsoy ve Yolbulanlar ile akrabalık bağı olduğu iddia edilen Sayın Talat Yılmaz.

İŞTE ERDEMİR’İN BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ
Erdemir 31 Martta genel kurul yapacak. Genel Kurul’dan önce Erdemir tarafından yapılan açıklama ile bağımsız yönetim kurulu üyesi adayları belirlendi.

Yunus Arıncı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı
Ali Fidan Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı
Kurtuluş Bedri VAROĞLU ünlü bir avukat ve hukuk bürosu sahibi

ERDEMİR’ tarafından KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu)’nda yapılan açıklama da; “Yönetim Kurulumuzun 07 Şubat 2017 tarih ve 9455 sayılı kararı ile, Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvuru sonucunda, Şirketimizin 31 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Sn. Yunus ARINCI, Sn. Ali FİDAN ve Sn. Kurtuluş Bedri VAROĞLU'nun bağımsız yönetim kurulu üyesi o k aday gösterilmelerine karar verilmiştir.” Açıklamasına yer verildi.