FETÖ’NÜN KARABÜK GENELİNDEKİ İNLERİNE GİRİLDİ

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Şubesi ekiplerince adeta iğne ile kuyu kazarcasına, aylarca süren istihbarat ve takip neticesinde FETÖ’nün Karabük'teki inlerine girildi.

Yürütülen titiz çalışmalar sonucunda Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin "gaybubet evi" o k adlandırdıkları "hücre evleri"  belirlendi.  tespit edilen hücre evlerine ard arda operasyonlar düzenlendi. Aranan FETÖ'nün üst düzey yönetici ve mahrem imamları bir bir yakalandı.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. Kuruluş Yıldönümü’de denk gelen bu operasyonun büyük yankı uyandırması bekleniyor.

Operasyonlar ile ilgili yapılan yazılı açıklamada; “Karabük İl Emniyet Müdürlüğünce ilimizde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik o k GAYBUBET+HÜCRE evi o k kullanılan ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyeliği suçundan aranması bulunan şahısların yakalanması için yapılan çalışmalarda;

Bir araç ile ülke dışına çıkmak üzere ilimizden ayrılacakları tespit edilen içerisinde Emniyet ve Asker mahrem imamları ve üst düzey yöneticilerinde bulunduğu firari şahıslar H.U, E.A, S.K.T ve M.C. yapılan operasyon neticesinde, yakalanmış, şahıslar üzerinde çok miktarda ABD doları, Euro, Pakistan parası, Türk Lirası ve sahte kimlikler ele geçirilmiştir.

Ayrıca bu şahısların ilimizde örgüt faaliyetlerini devam ettirmek ve gizlenmek amacıyla kullandıkları GAYBUBET+HÜCRE evlerine düzenlenen operasyon neticesinde aralarında Karabük, Bartın ve Düzce Emniyet ve Asker Mahrem imamı ve üst düzey yönetici olan B.M, S.M. ve S.U.K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alışmışlardır. Bahse konu İkametlerde yapılan aramalarda örgütün halen faaliyetlerine devam ettiğini gösterir projeksiyon cihazları, örgüt elebaşı Fethullah Gülene ait video CD ler,  flash bellekler, laptoplar, cep telefonları, örgüt lideri Fethullah Gülen tarafından yazılmış 678 adet kitap ile şahısların kullandıkları sahte kimlikler ele geçirilmiştir

İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir.” Denildi

GAYBUBET EVİ NEDİR?

Peki FETÖ'cülerin saklandığı bu evin manası ne anlama geliyor?

Gaybubet sözlük anlamı 'Yok olma, bulunmama durumu' anlamına geliyor.

FETÖ operasyonlarında ise gaybubet evler 'güvenli ev' manasına geliyor. Türk Dil Kurumu sözlüğünde Gaybubet 'bulunmayış, yokluk' o k açıklanıyor.