Ak parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar'ın ani istifasının ardından hala daha kimin atandığı konusunda net bir açıklama yapılmazken Bir anda Cumhur Ünal ismi ortaya çıktı.

Saylar'ın istifası ile birlikte geçtiğimiz hafta Ak Parti Karabük il teşkilatında yapılan temayül yoklaması yapılmış ve 20 nin üzerinde isim çağırı k görüşmeler yapılmıştı.

Yapılan görüşmelerin ardından 3 yada 6 adayın Ak Parti Genel Merkezi'ne çağrı k tekrar bir görüşme yapılacağı belirtilmişti.

Geçen süreçte ise hiçbir net açıklama yapılmamış, çeşitli isimlerin davet edildiği şeklinde haberler kamuoyunda konuşulmaya başlanmıştı. 

Perşembe günü Ankara'da görüştüğümüz Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan ise henüz daha davet edilecek isimlerin netleşmediğini ifade etmişti.

Bugün haber kaynaklarımzdan bize gelen bir haber ise bir anda gözleri Cumhur Ünal'a çevirdi. Daha önce Karabük İl Başkanlığı ve bir dönem Karabük Milletvekilliği yapan, halen Ak Parti Samsun koordinatörlüğü görevi sürdüren Cumhur Ünal'ın salı günü Karabük İl Teşkilatını oluşturmak üzere görevlendireceği belirtiliyor.

Cumhur Ünal ile yaptığımız görüşmede ise, kendisiyle herhangi bir görüşmenin yapılmadığı, herhangi bir tebliğ ya da bilginin olmadığını ifade etti. Ünal il başkanlığı ile ilgili ortaya atılan söylentilere ise böyle bir görevi arzu etmediğini ısrarla vurguladı.

Şimdi gözler Ak Parti Genel Merkezi'ne çevrildi. Edindiğimiz bilgilere göre yerel ve genel seçimlere partiyi hazırlayacak noktada, bütünleştirici, ağabey olacak, kırgınlık ve tartışma yol açmayacak bir isim arayışında olan Genel Merkez'in, Görev istenmez verilir fikri doğrultusunda Cumhur Ünal'a bu görev tevdi edilecek mi yoksa kendisinin istemediğine ilişkin fikri doğrultusunda mevcut adaylardan birisi mi görevlendirilecek sorusunun cevabının gelecek hafta netleşmesi bekleniyor.