Seçimlerin ardından gözlerin çevrildiği Karabük İl Genel Meclis başkanlığında birden çok aday birden çok isim başkanlık için ortaya çıkmaya başladı. Yeni dönemde Ak Parti 10, MHP 4, CHP 2 ve YRP 1 il genel meclis üyeliğine sahip oldu. Ak Parti gurubu hariç diğer partilerin birlikte  hareket etseler bile başkan seçme çoğunlığuna sahip değil.

Ak Parti gurubunda ise çoklu aday suları ısındırmaya ve kafaları karıştırmaya devam ediyor. Şu ana kadar kamuoyuna sızan önceki iki dönem başkanlık yapan Ahmet Sözen, daha önceki yıllarda başkanlık yapmış Hasan Yıldırım’ın yanısıra, Ahmet Okan Kirman ve Ertan Mısırlı yeni dönemde il genel meclis başkanı olma talep ve niyetlerini ortaya koydular. 

Karabük Derin Haber sitemizin hangisi başkan olacak başlıklı haberimizin ardından sosyal medyada Ahmet Okan Kirman ve Ertan Mısırlı’nın olması yönünde yoğun mesaj ve yorum trafiği oluştu.

Bayramını üçüncü günü toplanması beklenen Karabük il genel meclisinin ilk toplansında il genel meclis başkanlığı seçiminin yapılması bekleniyor.

Ak Parti’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre bazı parti yerkililerinin aday sayısının bire düşürülmesi noktasında tecrübe argümanını dile getirerek, Okan Kirman ve Ertan Mısırlı’nın tecrübe edinene kadar en az bir dönem beklemesi gerektiğini öne sürüyorlar. Ancak her iki ismin başkan olmasını isteyen çok sayıda partili; “Koltuğa oturan bir daha kalkmak istemiyor. Tecrübe argümanı da yapışılan koltuğu koruma isteğinin perde arkasındaki gerekçesi. Seçilen tüm il genel meclis üyeleri bu görevi yapabilecek yetenekdedir. Başkanlık yapan teşekkür edip koltuğu diğer arkadaşlarına bırakmayı bilmeli. Karabük Belediye Başkanı aday adayı iken bir çok tecrübeli aday adayı ismin yanında, bu tecrübesiz bir dönem beklesin dendi mi ki şimdi Ertan Mısırlı ve Okan Kirman’a bekleyin deniyor. Bu talepler dikkate alınmayıp göz ardı edilir ve gurup kararı olınırsa son derece yanlış olur.” şeklinde görüşlerini yüksek perdeden dile getiriyorlar.

Öte yandan Ak Parti gurubu haricindeki diğer il genel meclis üyesi adaylarının da bu iki isimden birisinin başkanlık için aday olması durumda destek verebilecekleri kulislerde konuşulmaya başlandı.

Diğer yandan yerel seçimler boyunca Ak Parti’den seçilen Karabük Belediye Başkanına adeta tüm gövdesi ile maddi manevi destek veren Ahmet Okan Kirman taraftarları şimdi seçilen Belediye Başkanının aynı ahde vefayı gösterip göstermeyeceğini, alacağı tavrı merakla beklemeye başladı.

Yenice gurubu ise Ertan Mısırlı’nın etrafında tam manası ile kenetlendi. Bu sefer il genel meclis başkanlığının Ak Parti nin Türkiye genelinde en çok oy alan 7. İlçe olması nedeni ile kendilerinin seçtiği Ertan Mısırlı’nın hakkı olduğunu yükselen perdeden dile getirmeye devam ediyorlar.