Karabük İl Sağlık Müdürlüğü görevini başarı bir şekilde sürdüren Dr Ahmet Sarı bugün kendi isteği ile istifa etti.

Atandığı 2014 yılından bu yana yaklaşık 9 yıldır görevini en iyi şekilde sürdüren, gayret ve çalışkanılğı ile takdir toplayan Sarı'nın istifa haberi üzdü. Görevi süresince siyaset ve üst bürokrasi arasında denge kurmaya çalışan Dr Ahmet Sarı'nın bir süredir kendi ekibini oluşturamadığından yakındığı konuşuluyordu. Hastanelerdeki bazı atamalarında gönül rızası dışında gerçekleştiği şeklinde bilgiler kamuoyuna sızıyordu.

Geçtiğimiz hafta Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile Karabük'teki sağlığın durumu masaya yatırılmış ve her iki vekilde kendileri ile çalışmaya devam etmek istediklerini ifade etmişti.

Yine son olarak Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Bekir Poçan görevinden istifa ederek Safranbolu Devlet Hastanesine doktor olarak geçmişti.

Karabük İl Sağlık Müdür Dr Ahmet Sarı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da affını istediği ancak Bakan Koca'nın çalışmalarından memnun olması nedeni ile başka bir ilin sağlık müdürlüğünü teklif ettiği öğrenildi. 

Sarı istifa yazısını Genel Müdürlüğe gönderdikten sonra izne çıktı. Bakanlığın bir kaç gün içinde karar vermesi bekleniyor.