Karabük Ak Parti İl Danışma Toplantısında Konuşan Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal 16 Nisan da yapılacak Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili konuştu.

Karabük Milletvekili Uysal geçtiğimiz perşembe günü El-Bab da şehit olan Karabüklü Umut Aydın'a rahmet dileyerek ailesine ve tüm Türk Milletine başsağlığı diledi. Uysal 30 bin civarı insanın cenaze törenine katıldığını belirti.
Öte yandan Suriye ve PKK konusuna değinen Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, "üst akıl kafasında bir harita çizmiş kürdistanı kurmak için var gücüyle mücadele ediyor. Türkiye bir an tökezlerse ikinci İsrail sınırımıza kurulacak. Bugün Amerika Birleşik Devletleri PYD ye ağır silahlar ve zırhlı araçlar verdi. Hep birlikte televizyonlardan seyrettik. Bu nasıl müttefiklik." dedi

Diğer taraftan Sosyal medyada Suriye'de ne işimiz var diye anti propaganda yapanlar ile ilgili konuşan Burhanettin Uysal; "anti prabaganda yapanları protesto ediyorum. Şehidin babası vatan sağ olsun derken bunların yazdıklarına söylediklerine bak. 1950-1960 arasında bir atılım yapıldı. Sonra 1960-2003 arasına baktığımızda çok sayıda hükümetler kurulmuş. Ama bugünlere kadar gelen sistem nedeniyle sürekli sorunlar çıkmış. Ülkemiz ne kadar gelişebilmiş. Bakın 1950 lerde Koreye asker gonderdik. O dönemde onlar bizden ekonomik o k daha kötüydü. Uyguladıkları ekonomik kalkınma ile şimdi 600 milyar dolar ihracata ulaşmış.Bizi kat kat geçmişler.  Bu sistem çalışmıyor. değişiklik yapmamız lazımdı. Anayasa değişikliği ile  Bizim mücadelemiz Tayyip bey Mücadelesi değil, bizim davamız Türkiye'in geleceği davasıdır" şeklinde sözlerini sürdürdü.