Son dönemde dövizin artışından etkilenmeyen ancak etkileniyormuş gibi zam yapan firmaların yanı sıra bazı şirketler ise fiyatlarını gramaj oyunuyla artırmaya başladı. Marketlerde hem raf fiyatları hem de ürün üzerindeki gramajlar değişti. Gramajını düşürdüğü üründe fiyatı sabit tutan markalar bir algı oyununa imza atmıştı. Bu durum hem vatandaşların dikkatini çekmiş ve Ticaret Bakanlığı harekete geçmişti.

81 ilde eş zamanlı denetimler yapılmış, yapılan denetimler neticesinde mevzuata aykırı bulunan işletme ve firmalarla ilgili gerekli idari işlemler başlatıldığı basına yansımıştı.

PEKİ KARABÜK’TE HANGİ YERLER DENETLENDİ? NE KADAR CEZA YAZILDI

Türkiye genelinde bir denetim yapıldığı biliniyor ama Karabük’te denetim yapılıp yapılmadığı, yapıldı ise hangi yerlerin denetlendiği ve ne kadar ceza yazıldığı bilinmiyor!

Kamuoyunun aydınlatılması, kafasındaki soru işaretlerinin kaybolması açısından Karabük Ticaret İl Müdürlüğü’nün bunları açıklaması gerekmektedir.

81 ilde denetim yapıldığı Ticaret Bakanlığı'nca açıklandı ise Karabük’te de yapılmış demektir. Peki hangi yerler denetlendi? Ne kadar ceza yazıldı? En çok hangi ürünlerde bu örtülü zam durumuna rastlandı? Karabük Ticaret İl Müdürlüğü’nden bu ve bunun gibi soruların kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından cevapları bekleniyor.