Karabük Derin Haber o k yaklaşan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi okurlarımız ne düşünüyor ve nasıl bir başkan istiyor sorusunun cevabını aradık. İşte okurlarımızdan gelen ilginç cevaplar ve değerlendirme;

Ankete katılanların yaklaşık %23 ü eski başkanın devam etmesi şeklinde oy kullanırken yine yaklaşık %26 sı ilgilenmediğini ve yeteri kadar hizmet verilmediği kanaatini ortaya koydu.

İlginç sonuçlardan birisi ankete katılanların sadece yaklaşık % 2 si eski başkanlardan birisinin olması şeklinde oy kullandı. Bu da eski başkanlardan hiç birisinin yeniden seçilmemesi noktasında geniş bir mutabakat olması.

Bir diğer ilginç sonuç ise, ankete katılanların yaklaşık %34 ü aktif siyasetin içinde yer almamış bir başkan olması gerektiğini düşünürken, buna yıpranmamış yeni bir ismi şıkkını tercih edenleri de eklersek yaklaşık %40 gibi bir kesim olduğu ortaya çıkıyor.

Sadece yaklaşık % 7 lik bir kesim ise siyasetin içinde olmalı hatta iktidara yakın olmalı şıkkını tercih ederek, Siyaset ve Ticaret arasındaki ilişkiye sıcak bakmadıklarını ortaya koydu.

İşte anketin tüm sonuçları. Değerlendirme ve dikkate almak Karabük Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin.