Karabük'ün hacı odayları düzenlenen tören ile yola çıktı.

Karabük'ten Ankara 22.Kafile ile 185 Hacı adayı, Kafile Bşk.İrfan Açıkgöz, Bayan İrşat Görevlisi Alime Abdulkadiroğlu, Din Görevlileri Mehmet Ataş, Ferhat Sütçü, Cengiz Tokan ile Hüseyin Tekin olmak üzere 6 görevli geçtiğimiz pazar günü saat: 07.00'de Kent Meydanı’nda yapılan törenin ardından kutsal toprak gitmek üzere Ankara Esenboğa Havalimanına uğurlandı.

Törende İl Müftüsü Sayın İlyas Yılmaztürk ile Karabük Milletvekilimiz Niyazi Güneş duygulu birer konuşma yaptılar. Ardından Eflani Müftüsü Mehmet Günaydın'ın yapmış olduğu dua ile hacı adaylarımız uğurlandı.

NİYAZİ GÜNEŞ HAYIRLI YOLCULUKLAR DİLEDİ

Törende bulunan ve hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dileğinde bulunan Karabük Milletvekili Niyazi Güneş: “Mübarek hac farizası için çıktığınız bu kutlu yolculuğun hayırlar getirmesini diliyorum. Dünyanın her tarafından milyonlarca hacı adayı ile Kabe’de buluşacak ve İslam’ın gereğini yerine getireceksiniz. Sizlerin duası kabul olunan dualardan birisidir.  Ben tekraren haccınızın kabul ve mebrur olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyor, her birinize hayırlı yolcuklar diliyorum.” dedi.

EK KONTENJANLA 38 KİŞİ DAHA

Geçtiğimiz Pazar günü(12.08.2018) Karabük Kent Meydanı’ndan uğurlanan 185 hacı adayının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan ek kontenjan ile dün akşam(13.08.2018) 38 hacı adayı daha yola çıktı. Kutsal topraklardan dönüş tarihleri ise ilk giden kafile için 13 Eylül 2018, ek kontenjan ile giden kafile için 16 Eylül 2018.