YILIN RÖPORTAJI

KARABÜK BU AÇIKLAMALARI ÇOK KONUŞACAK

Kardemir eski Genel Müdürü Fadıl Demirel uzun süreden sonra ilk defa Karabük Derin Haber’e konuştu.

Haber sitemizin sahibi Sait Alıcı ile Karabük doğru haber’den Kazım Yılmaz ile birlikte ziyaret ederek hem görev yaptığı dokuz buçuk yılı, hem gelinen süreci değerlendirdik.

 

Demir çelik sektörünün şu anki durumundan, Kardemir’deki yatırım , görev aldığı dönem ile ilgili eleştirilere, son dönemlerdeki Kardemir personel politikalarına, kar eden bir süreçten zarar eden bir sürece nasıl gelindiğine, işçilerin toplu sözleşme ve ücretlerine kadar bütün sorularımızı içtenlikle cevaplayan Kardemir eski Genel Müdürü Fadıl Demirel’in açıklamaları uzun süre Karabük ve Demir Çelik sektöründe konuşulacağa benziyor.

İşte Sait ALICI’nın yaptığı bu YILIN RÖPORTAJI’nın ayrıntıları

“ÜLKEMİZİN VE SEKTÖRÜN BİZE İHTİYAÇ DUYDUĞU YERDEYİM”

Kardemir Genel Müdürlüğü’nden ayrılmasının ardından geçen 2,5 yıl içinde inzivaya mı çekildi yoksa halen çalıştığı firma yada kuruluşlar var mı  şeklinde merak edilenler konusunda açıklamalarda bulunan Kardemir Eski Genel Müdürü Fadıl Demirel, “Ülkemize faydalı olan yerdeyiz” şeklinde cevapladı.

FADIL DEMİREL’İN AÇIKLAMASININ DETAYINI AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ

" width="600">

DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ NEREYE GİDİYOR?

Çin kütüğü tartışmalarından sektördeki dalgalanma kadar, geleceğini nasıl olacak şeklindeki merak edilenler ile ilgili o k, Demir Çelik Sektörü nereye gittiği konusundaki sorumuzu cevaplayan Kardemir Eski Genel Müdürü Fadıl Demirel, sektörün son bir buçuk yılda oldukça iyi durumda olduğunu, kötümser bir hava yaymanın doğru olmadığını 41 senelik sektör tecrübesiyle söyleyerek, “kendini yenileyebilen şirketler var, kendini yenileyemeyip sadece para ürettirmeye çalışanlar var” diyerek bütün bunları bir bütün o k değerlendirmek gerektiğini,  düzgün bir sistem ile yürünmesi halinde iyi durumda olunabileceğini söyledi.

FADIL DEMİREL’İN AÇIKLAMASININ TAMAMINI AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ

" width="600">

NEDEN AYRILDI?

Yatırımların tüm hızıyla devam ettiği bir süreçte neden ani bir karar ile ayrıldığı şeklindeki soruyu da cevaplayan Fadıl Demirel, “Bazı kararlar kolay verilmez. Yatırım döneminde olağanüstü bir çalışma yürüttük. Ayrılma kararı verdiğimizde yüzde 95’i tamamlanmıştı. Benim kendi şartlarım, yönetimin şartları bu kararı vermemde etkili olmuştur” şeklinde cevaplayarak profesyonel olduğunu, öyle güle oynaya gitmediğini, içinde uhde olmadığını ve bunun bir uyum meselesi olduğunu söyledi.

AÇIKLAMANIN TÜM DETAYLARINI AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ.

" width="600">

“KARDEMİR’DE ÇOCUĞU KOYSANIZ TIKIR TIKIR İŞLER”

Kardemir eski Genel Müdürü Fadıl Demirel görevde olduğu dönemde, Yönetim Kurulu’na ‘yatırımlar tamamlandıktan sonra bu fabrika çocuğu koysanız tıkır tıkır işler’ şeklinde bir ifadesinin olup olmadığı şeklindeki sorumuzu cevaplayan Demirel,  personel politikasından verimliliğe, maliyetlerden katma değerli ürün üretmeye kadar, ihtiyacınız olan yatırımları iyi belirlemeye kadar, hedeflerinizi iyi belirler ve sistemi kurarsanız elbette işler tıkır tıkır yürür” şeklinde düşünerek böyle bir sözü söylediğini belirterek, bize bilmeden attı diyenler bile oldu dedi.

FADIL DEMİREL’İN AÇIKLAMASININ TAMAMINI AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ.

" width="600">

UZUN YILLAR KAR EDEN KARDEMİR SON YILLARDA NEDEN ZARAR ETMEYE BAŞLADI?

Osman Kılavuz’un sön dönemlerinden başlayarak  üst üste kar eden Kardemir’in son yıllarda zarar etmesinin sebebinin sektörel ve piyasa şartlarından mıdır şeklindeki  sorumuzu da cevaplayan Kardemir Eski Genel Müdürü Fadıl Demirel, profesyonelliğin kendine göre kuralları olduğunu belirterek, “tepe yöneticiliğinin kuralları var. Çok saygın ve dürüst olmak gerekir.” diyerek  Demir çeliği yönetmenin o kadar kolay olmadığını söyledi.

AÇIKLAMANIN TAMAMINI AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ

" width="600">

“KARABÜK DEMİR ÇELİĞİN TARİHİNİ BİLMEYENLER KOLAY KARAR ALIR

BU KADAR KADRO ERDEMİR MODELİ DEĞİL”

Ayrılışından sonra Genel Müdürlük görevine getirilen Uğur Yılmaz ve ekibi döneminde üst üste açılan Genel Müdür Yardımcılıkları ve müdürlük kadroları ile yeni personel alımlarına ilişkin “Bu Erdemir’in bir modeli midir” şeklindeki sorumuzu da cevaplayan Fadıl Demirel, 2000 li yıllardan itibaren oluşan personel yapılanma şekline bir harmanlama yaparak; “geçmişte genel müdürlüğün önünde kendini yakanlar oldu.  Karabük Demir Çelik’in tarihini bilmeyenler bazı kararları kolay alırlar. Maaşların ödenemez durumlarını hatırlayın. Duvara toslayan bir fabrikayı hangi personel politikaları ile çalıştırdığımızı ve nerelere getirdiğimizi iyi hatırlamak lazım. Elbette ki son dönemdeki kadrolaşma bir Erdemir modeli değildir. Bu arkadaşlarımızın ben uzun yıllar amirliğini yaptım. Bizi iş bilmemek ile tenkit ettiler ancak gelinen nokta belli” dedi.

FADIL DEMİREL’İN AÇIKLAMASINI AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ

" width="600">.

TOPLU SÖZLEŞME NE OLUR?

Kardemir çalışanlarının masada olan toplu sözleşme konusunda ki  sorumuzu da cevaplayan Fadıl Demirel, “umarım hesabı kitabı iyi yaparlar. Bizim dönemimizde çalışanlarımıza ciddi katkılar yaptık ama bunları yaparken hesabı kitabı da bir kenara atmadık” dedik.  Demir çelik’in kolay diz çökmeyeceğini söyleyen Demirel’in açıklamasının tamamını

AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK İZLEYİNİZ

" width="600">

“ADALETLİ DAVRANMAK LAZIM”

Kardemir Çalışanları ve Karabük’e selamlarını gönderen Fadıl Demirel, Kardemir noktasında elinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğunu, insanların gelip geçici olduğunu, adaletli davranılması gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

GÖRÜNTÜLÜ AÇIKLAMAYI AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK İZLEYİNİZ.

" width="600">