Aylar önce Karabükspor’da başlayan, “para sıkıntısı, yanlış yönetim, usulsüz harcamalar, yolsuzluk” tartışmaları geçen zaman içerisinde bir alevlendi, bir durdu derken bir türlü sona ermedi.

Kaşındıkça kanayan yara olup, toplumu germeye, kafaları allak bullak etmeye devam etti.

İddialar havalarda uçuştu, uçuşmaya da devam ediyor! Ancak çok ilginçtir ki, bunca iddialar ortalıkla dolaşırken ne gözaltılar, ne tutuklamalar, ne açılmış davalar orta da yok! Varsa da biz duymadık. Adı geçenler yurt içinde mi, yurt dışında mı bilen yok!

SİYASET BULAŞTI

Adli boyut, sanki halının altına süpürülmüş gibi temizlenmeyi ve toplum vicdanını rahatlatacak kararları beklerken, süper lig den düşüş sonrası, borç sarmalına rağmen şehrin takımı denilerek yeniden toparlanıp ayağa kalksın mı, yoksa bu borç batağından kurtulması imkânsız gittiği yere kadar gitsin mi? Söylenmeyen gerçeğinde, yeni bir tartışma alevlendi ki, siyaset te bu işin içine bulaşıverdi.

Kimileri bu bulaşmayı önü gelen yerel seçimlere bağlarken, kimileri kentine ve takımına sahip çıkmak o k algıladı.

SERT AÇIKLAMALAR, OLASI KAVGA!

Basın ve sosyal medya üzerinden yapılan sert açıklama ve ağır suçlamalar, siyaset, cemiyet ve ticaret hayatı içerisinde olası açıklama kavgasının fitilinin ateşlenmek üzere olduğu şu günlerde, insanın aklına şu soru geliveriyor. “BU KAVGA NASIL VE NEREDEN ÇIKTI, KAZANANI KİM OLUR, KAYBEDENİ KİM?”

Ülke o k ekonomik sıkıntılar ve saldırılar ile boğuştuğumuz, birlik ve beraberliğe, huzura en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Siyaset ve iş dünyasının en tepesinde, özellikle de toplumun önünde cereyan eden bu tartışmaların sonucu çok iyi düşünülüp, iyi kestirilmesi gerekir.

KARDEMİR PARA VEREMEZ

Karabükspor’un  her maddi ihtiyacında ilk akla gelen Kardemir bu seferki tartışmalarda da baş köşede. “İlk başta hemen acil versin 10 milyon TL, önümüze bakalım” taleplerinin borsaya tabi, on binlerce ortağı olan, hele hele daha bir yıl önce çok tartışmalı bir genel kurul ve seçim yaşayan şirkette, anında karşılık bulmasını beklemek çok fazla iyimserlik olur.

Hele ki en son genel kurulunda 2018 yılı bağışları o k 16 milyon 500 bin lirayı genel kuruldan ancak % 51 gibi bir oy oranıyla geçiren ve bu paranın da 16 milyon lirasını, siyasetin talebine istinaden İmam Hatip Lisesi’ne harcayan bir şirketin bugün itibariyle verebileceği en fazla para kalan 500 bin lira dır.

Ötesi yeni bir Genel Kurul kararı gerektirmez mi? Bugün sırf bunun için genel kurul kararı alsanız en erken bir ayı bulur. Bir de en az %51 ortağı özellikle yabancı ortakları Karabükspor’a 10 milyon, 20 milyon vs bağışa ikna etmeniz gerekir.

Bu yüzden Kardemir an itibariyle bağış yoluyla PARA VEREMEZ.

ÖMER FARUK ÖZ NEDEN SESSİZ!

1 Kasım 2017 de yapılan kongre sonrası, önce yönetime sonra yönetim kurulu başkanlığına gelen ve bizim hala daha “Başbakanın ağzından duymadan asla inanmam” dediğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz yaşanan süreçte hiçbir açıklama yapmadı. Sadece doğru ise duyduğumuz Sayın Valimiz başkanlığındaki toplantı esnasında telefon yoluyla, etkin ortakları yani Yolbulan ve Güleç ailelerini kastederek “hele onlar bir imzalasın bakarız” sözü.

Geldiği günden bu yana Kardemir adına Yönetim Kurulu Başkanı o k inisiyatif almayı seven, ben uygun gördüm diyebilen, şehrin ileri gelenleri ile yakın ilişki içerisinde olmaya gayret gösteren Öz’ün bu kadar geride durmasını anlamak oldukça zor.

Biz beklerdik ki, Sayın Ömer Faruk Öz, “Ne demek Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, ben ilk toplantıda imzalarım, beraber geldiğimiz diğer iki arkadaşımı da bu konuda ikna ederim. Siz şirket ortağı diğer yönetim kurulu üyelerini ikna edin yeter” işte bu sözü söylediğini duymak isterdik. Söyledi de biz duymadı isek teşekkür ederiz. Kendisinden de pazartesi günkü toplantı da ilk imzası attığını duymayı isteriz.

Buradan Karabük’ün başta iktidar partisi olmak üzere siyaset ve cemiyet hayatındaki etkin insanlarına, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz’ün, Karabük’ü, Karabükspor’u özelde ne kadar düşündüğünü, taşın altına elini koymada ne kadar istekli olduğunu, geçen süreçte Kardemir üzerinden bu kente ne kattığını bir kere daha düşünmesini tavsiye ederiz.

Kalın Sağlıcakla