Kardemir’in Yenişehir bölgesindeki arazisi üzerine yaptırdığı İmam Hatip lisesi inşaatı ile ilgili iddialar hala açıklığa kavuşmazken, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz’ün bu iddiaları araştırmak üzere dosyayı incelemesi bekleniyor.

Karabük’ün kuruluş yıldönümü o k ta kutlanan 3 Nisan 2017 de Kardemir’e ait Yenişehir bölgesindeki arazisi üzerine temeli atılan ve Kardemir tarafından yaptırılan İmam Hatip Lisesi ile ilgili iddialar hala açıklığa kavuşmayı bekliyor.

Bilindiği gibi İmam Hatip lisesi yapımı ile ilgili o k;

Lise inşaatının ihale ile mi yapıldığı yoksa davet usulü mü yapıldığı,

Yönetim Kuruluna bir yönetim kurulu üyesi tarafından ısrarla mı getirilerek ikna edildiği,

İnşaat maliyetinin genel kabul görmüş maliyetlerin çok üzerinde olup olmadığı,

İnşaat firması sahibinin kim olduğu,

Bazı alımlarına müteahhitlik payı koyarak Kardemir’e fatura edilip edilmediği ve bu alımların piyasa değerlerinde olup olmadığı,

Gibi kafa karıştırabilecek tüm soruların incelenmesi gerektiğini gündeme getirmiştik.

Üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen hala daha net bir açıklama yapılmazken, DEVLET tarafından görevlendirildiği manasına gelecek şekilde ve kamu oyunda böyle bir algı oluşmasının ardından önce genel kurulda divan başkanı daha sonra Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı olan Ömer Faruk Öz’ün binlerce yatırımcının hak ve hukuklarını göz önünde bulundurarak bu dosyayı incelemesini ve kamuyu aydınlatmasını bekliyoruz.

Derin Haber o k kamuoyu adına bizde Sayın Öz’e soruyoruz. “Sayın Öz,  devam eden Kardemir İmam Hatip Lisesi inşaatı ile ilgili karar öncesinden gelinen noktaya kadar tüm ayrıntıları ile inceleyecek misiniz? Sizden önceki yönetim kurulu üyelerine bu kararın nasıl verildiğini soracak mısınız? Yukarıdaki soruların cevabını cidden inceletip kamuoyuna açıklayacak mısınız?"

Sizde sessizliği tercih edecekseniz biz HANGİ DEVLET’e sorumuzu iletelim Sayın Ömer Faruk Öz?