Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Engelsiz Hayat Okuyan Toplum” temalı 2. Kitap Günleri etkinliği ile yazarları ağırlamaya devam ediyor.

Turuncu kantin binasında gerçekleşen 2. Kitap Günleri etkinliğinin ikinci günündeki konuğu Uzman Psikolog, Eğitimci Yazar Kazım Yurdakul oldu.

Yedi psikoloji, üç siyaset olmak üzere yayınlanmış on kitabı bulunan yazar Yurdakul, gerçekleştirilen söyleşide 13 yaşından beri kitap okuduğunu, sürekli gözlem yaptığını anlatarak “Bütün derdim hayatı anlamak” diye konuştu. Bu sayede yazar Kazım Yurdakul psikoloji, insan, insan zihni, sosyoloji, yönetim, siyaset, medeniyet, tarih gibi pek çok konuda bilgi sahibi olduğunu belirtti.

Söyleşide öğrencilere önemli tavsiyelerde de bulunan Yurdakul bol bol soru sormaları gerektiğini söyleyerek insanların farklı bilgilere sahip olduğundan fikirlerin de farklı olduğunu söyledi.

Yazar Kazım Yurdakul konuşmasında “İnsanları önemsiyorum ve doğru yatırımlar yapmak istiyorum. Eğitim verirken de siyasi kadrolar içinde de bulundum. Bu deneyimlerimi tarafsızca aktarmak istedim. Birilerinin taraftar olmadan objektif bakarak siyasetle ilgili kitap yazmam gerektiğine inandım.” diyerek kitapları hakkında bilgi verdi.