KOSGEB’ in 50.000 TL faizsiz kredisi sonunda vatandaşları mahkemelik etti.

KOSGEB tarafından geçtiğimiz günlerde Türkiye Genelinde 15.000 küçük ve orta ölçekli firmaya 50.000 TL faizsiz kredi verileceği duyurusunun ardından ülke genelinde yüzbinlerce firma müracaat etmek için mücadele etmiş ve KOSGEB’in resmi sitesi kilitlenmişti.

Sanayi Bakanından KOSGEB başkanına bu kredinin mikro düzeyde olan firmalardan başlayarak hazırlanan bir yazılım tarafından puanlama sistemi ile dağıtılacağını beyan etmişti.

Kredi başvuruları sonuçlandı ancak sır gibi saklanan verilenler listesi ve kimlere hangi şartlarla çıktığına ilişkin açıklama yapılmadığından sonunda vatandaşları mahkemelik etti.

Karabük’ün Yenice ilçesinde sadece Ak Parti ilçe başkanı Yılmaz Kırık ve Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Çakıl’a bu kredinin çıktığına ilişkin sosyal medya da haber ve söylentilerin çıkması üzerine konu mahkemeye taşındı.

İlçe Başkanı Kırık ve Yönetim Kurulu Üyesi Çakıl geçtiğimiz günlerde Karabük Derin Haber sitemizde de yer alan açıklamasında hiçbir şekilde KOSGEB’in bahsedilen kredisine müracaat bile etmediklerini ve doğal o k kendilerine çıkmasının mümkün olmadığını ısrarla söylemişlerdi.

Ak Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık ve Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Çakıl söz konusu sosyal medya haber ve söylentilerini yayanların ticari ve siyasi itibarlarına zarar verdikleri,  bu asılsız söylentiler nedeniyle bir çok esnaf arkadaşlarından haksız tepkiler gördükleri gerekçeleri ile bu paylaşımlarda bulunanlar hakkında dava açmaya karar verdiler.

YILMAZ KIRIK'IN ÖNCEKİ AÇIKLAMASINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İŞTE SOSYAL MEDYADA ÇIKAN SÖYLENTİLER