CHP'de tüm Türkiye de olduğu gibi şimdi de Karabük'te işler karıştı. Parti içerisi cadı kazanı gibi kaynamaya başladı.

Akşam saatlerinde CHP Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Durum'un adaylıktan ittifak için çekildiği şeklindeki haberler kamu oyuna bomba gibi düşerken il başkanı Abdullah Çakır ve Belediye Başkan adayı Mehmet Durum'dan farklı açıklamalar geldi.

Söylendiler üzerine görüştüğümüz CHP Karabük il başkanı Abdullah Çakır, Mehmet Durum'un adaylıktan çekilip çekilmediği konusunda bir bilgisinin olmadığı, bu konuda ne kendisi ile ne de genel merkez ile bir görüşme yapmadığını, kendisininde çıkan haberlerden bilgi sahibi olduğunu söyledi.

İL BAŞKANINA AĞIR SUÇLAMA

CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Durum, çıkan haberler üzerine yaptığımız görüşmede çok ilginç ifadelerde bulundu. Durum kesinlikle adaylıktan çekilme gibi bir düşüncesinin olmadığını ancak il başkanı Abdullah Çakır'ın bir süredir İyi Parti adayı Dursun Altıparmak ile görüştüğü ve ortak aday olması noktasında genel merkeze baskı yaptığını belirtti. 

Durum CHP Genel Merkezi'nden kendisini arayarak adaylıktan çekildiği şeklinde kendilerine bilgi ulaştığını sormaları üzerine, parti genel merkezine kesinlikle çekilmediğini söyledi.

Ancak yoğun baskılar ve il başkanının kendisini hiçe sayan bu davranışları nedeniyle bundan sonra yola devam etmeyeceğini ifade etti.