MHP'nin bir süredir özellikle Yenice ve Eskipazar ilçelerindeki belediye başkan adaylarının kimler olacağı merakla bekleniyordu.

MHP Genel Merkezince bugün yapılan açıklama ile bir çok il ve ilçenin yanında Karabük'ün Yenice, Eflani ve Eskipazar Belediye Başkan adayları da resmen açıklandı.

Bilindiği gibi Karabük İl Belediye Başkan adayı ilk açıklanan adaylardan olmuş ve mevcut Belediye Başkanı Rafet Vergili ile devam kararı alınmıştı.

Safranbolu'da uzun yıllardır Karabük Belediye Başkan Yardımcılığı yapan, ömrünü belediyeciliğe adamış, herkesin yakından tanıdığı insanlarla iç içe olan Fatma Danışman aday gösterilmişti.

Yenice Yortan beldesinde ise Ali Şık aday gösterilmişti.

Bugün yapılan açıklama ile MHP'nin Yenice Belediye Başkan adayı bir süre önce Ak Parti'den ihraç edilen deneyimli siyasetçi Zeki Çaylı oldu. Çaylı'ın adaylığı konusunda uzun istişareler yapıldı. Cumhur ittifakına helal getirilmemesine dikkat edildi ve Genel Merkez'den onay çıktı.

Eskipazar'da ise bir dönem Belediye Başkanlığı yapan, yemek sektöründeki iş insanı olan Hüseyin Dönmez MHP'nin belediye başkan adayı oldu. Dönmez'in Eskipazar'da özellikle sağ seçmen üzerinde ciddi ağırlığının olduğu biliniyor.

Diğer yandan Eflani Belediye Başkan adayı ise Hüsnü Akın oldu.

TECRÜBE KONUŞACAK

MHP Belediye Başkan adaylarının netleşmesinin ardından listesi değerlendiren birçok vatandaş, " MHP bulundukları çevrede özellikle sağ seçmen üzerinde çok etkin olan tecrübeli isimleri aday gösterdi. İl Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin tecrübesi ve sağdan soldan her seçmen üzerindeki etkisi zaten biliniyor. Bu adayların hepsinin seçilme şansı çok yüksek. Hem seçimlerde, hem seçildikten sonra tecrübe konuşacak" yorumunu yaptılar.