Karabük Derin Haber o k Hollanda'da yaşananlar üzerine KINAMIŞ ve tüm okurlarımızıda kınamaya davet etmiştik.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve gurbetçilere yönelik tutum ve politikaları konusunda açıklamada bulundu.

İl Başkanı Kar yaptığı açıklamada; "MHP o k bu konudaki tavrımız açıktır. Genel Başkanımız Dr Devlet Bahçeli camiamızın duygularını olayın duyulduğu andan itibaren “Şu anda Hollanda’yla diplomatik ilişkilerin askıya alınması, diğer yaptırım ve tedbirlerin sırasıyla hayata geçirilmesi acil bir ihtiyaçtır. Ta ki, Hollanda Türkiye’den ve Türk milletinden resmi özür dileyene kadar bu kararlılık sürdürülmelidir. Sık sık bahsedilen, ama bize göre sözde kalan Avrupa değerlerini, kökten çürüten Hollanda’nın bayağı ve maksatlı Türkiye husumeti unutulmayacak, unutturulmayacaktır” şeklinde dile getirmiştir" dedi.

Dr Adem Kar yapılan karşı hassasiyetlerini ısrarla vurgulayarak; “Avrupa kıtası insanlık değerlerinin çiğnendiği, temel hak ve özgürlüklerin örselendiği, hukuk ve diplomatik teamüllerin öğütüldüğü karanlık bir sürece hapsolmuştur” diyerek, “Almanya'nın hemen ardından, Hollanda'nın içine sürüklendiği kördüğüm her açıdan vahim, her bakımdan kahredici bir vandallıktır. Dün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'ya Hollanda'da reva görülen kaba, korkunç ve son derece aşağılık muameleler asla kabul edilemeyecek bir ilkellik ve izansızlıktır. Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya yapacağı ziyaretin engellenerek uçuş izninin iptalinden sonra, bir kadın bakanımıza yapılan çirkin ve çirkef müdahaleler hiç şüphesiz ulus rası bir skandal ve rezalete dönüşmüştür. Almanya'dan Hollanda'ya kara yoluyla gelen Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'ya, Hollanda polisi tarafından Rotterdam Başkonsolosluk rezidans yolunun trafiğe kapatı k ambargo koyulması, üstelik tehdit yoluyla tecrite kalkışılması, sonra da zorla ülkeden çıkarılması bir utanç tablosu, küstahlık zirvesidir” dedi.