Safranbolu Belediyesi Ramazan Akşamları etkinlikleri hafta sonunda da tüm yoğunluğu ile devam etti.

Cumartesi akşamı Safranbolu Belediyesi bünyesinde eğitim öğretim çalışmalarını sürdüren Bilgi Evi öğrencilerinin muhteşem performansı meydanı dolduran Safranbolulular tarafından büyük beğeni topladı.

Teravih Namazının ardından Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Ömer Günday sahne aldı. Günday her zaman olduğu gibi hem eğlendirdi hem düşündürdü. Programa katılan Safranbolululardan yine tam not alan Ömer Günday, “ Bizleri halkımız ile buluşturan Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy’a teşekkür ediyorum” dedi.

Bilgi Evi öğrencilerinin ilahilerden oluşan performanslarını izleyen ve çocukları tebrik eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında etkinliklerimiz halkımızın da katılımları ile devam ediyor” dedi. 

Her akşam ayrı bir etkinliğin düzenlendiğini ifade eden Aksoy, "Büyüklerimiz hep derler ya, 'Nerede o eski ramazanlar?' diye, bugünün çocukları da Safranbolu'daki ramazanı gelecekte böyle tarif edecekler, 'Nerede Safranbolu'daki ramazanlar?' diyecekler. Onların bu serzenişleri dile getirecekleri ramazan etkinlikleriyle buluşturmaktayız." diye konuştu.

Orta oyunu, meddah, Karagöz-Hacivat geleneksel Türk oyunlarının sahnelendiğini aktaran Aksoy, şöyle konuştu:

"Oyunlarımız akşam ile teravih arasında çocuklarımız için, teravihten sonra da büyüklerimiz için etkinliklerimizi gerçekleştirmekteyiz. Ramazan ayını Safranbolu'da çocuklar ve büyükler ayrı bir lezzetle kutluyor. Hep diyoruz 'Safranbolu Osmanlı'nın parmak izidir.' diye. Her alanda bu böyle. Gerek yapılarıyla gerek kültürüyle ve ramazanıyla böyle olduğunu göstermeye devam ediyoruz."

Aksoy, ramazanın havasına uygun etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bilgi Evi programının ardından Safranbolu Belediyesi tarafından yaptırılan kupa bardaklar meydanı dolduran miniklere hediye edildi.

Pazar akşamı ise Karabük Üniversitesi Müzik Bölümü tarafından kurulan Gurup Derun’un konseri yer aldı.

Türk Halk Müziğinin sevilen eserlerinden oluşan konsere ilgi hayli yoğundu.