Yılbaşının hafta sonuna denk gelmesi, hali hazırda yoğun bir ziyaretçi akını olan Safranbolu'yu daha da kalabalık hale getirirken, hafta sonu jandarma ve emniyet güçleride gereken tüm önlemleri aldı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “Safranbolu, ülkemizin en huzurlu kentlerinin başında geliyor” dedi.
Yılbaşı günü Emniyet güçleri, Jandarma, Kaymakamlık ve Belediye o k tüm noktalarda tedbirlerin alındığını, bununla beraber Zabıta Müdürlüğünün de gerekli denetimleri yaptığını kaydeden Ürkmezer, “İlçemiz huzur açısından ülkemizde ilk sıralarda yer alıyor. Bunun başlıca sebeplerinden birisi de vatandaşlarımızın bilinçli olmasıdır. Emniyet güçlerimizin de vatandaşlarımız ile uyum içerisinde görevlerini ifa etmeleri beraberinde huzuru getiriyor. Ben bu vesile ile güzel ülkemiz başta olmak üzere Safranbolulu hemşerilerimin yeni yıllarını bir kez daha tebrik ediyor,  Yılbaşı tatilinde Osmanlı'nın Parmak İzi Safranbolu’muzu tercih eden yerli yabancı tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.