Karabük Derin Haber o k TEDES sistemi üzerinden özellikle bazı kentlerde kurulan sabit radarlar yüzünden trafik cezaları uygulanan ancak daha sonra iptal edilen uygulama ile ilgili yılın son günlerinde ceza tebligatları alan vatandaşların feryadına TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin sessiz kalmadı.

Şahin haber sitemize yaptığı açıklamada, haberi okumasının ardından İç İşleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce ile görüştüğünü belirterek, “Sayın Müsteşar kendilerine bu icra takibatları ile ilgili ilk defa bilgi geldiğini söyledi. Geçmişte mağduriyetler ortaya çıkaran bu sistem ile ilgili bir çalışma yapıldığını ve radar aralığı konusunda görüş sorulduğunu ve görüş beklendiğini belirtti. Radar uygulamasının tamamen ortadan kaldırılmadığını ve uygulamanın devam edeceğini ifade etti.” Dedi.

Karabük Milletvekili Şahin kendisinin de bir hukukçu olduğunu belirterek, “Bu cezaların iptal edildiğine ilişkin yasal bir düzenleme yapılmadığından uygulama elbette yürürlükte. Bu yüzden vergi daireleri işlem yapıyorlar. Ancak herhangi bir mağduriyet yaşanmaması konusunda Sayın Müsteşar konuyu İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu bey’e iletecek. Bu konuda bir açıklama ya da düzenleme olur ise biz de vatandaşlarımıza derhal duyururuz” şeklinde bilgi verdi.