Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı ve dernek üyeleri, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Harmanbaşı, 24 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirdikleri Karabük Merkez mahalle Muhtarlar 9 Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdiklerini, Başkan Aksoy’unda davete icabet ederek kendilerine güç olduklarını ifade etti.

Kongre sonrası çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını kaydeden İbrahim Harmanbaşı; “ Safranbolu benim doğup büyüdüğüm kent. Safranbolu’yu Karabük’ten ayırmak mümkün değil. Yapılan hizmetlerden dolayı ben hem size hemde Karabük Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.  Üzerimize bir görev düşüyor ise de her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek isteriz. Bununla birlikte Safranbolu’ya yaptığınız birbirinden önemli ve güzel hizmetleri takdir etmemek mümkün değil. Safranbolu’nun çehresi değişiyor. Ben yeniden bizlere verdiğiniz desteklerden ve hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yeni seçilen Yönetime hayırlı uğurlu olsun diyerek sözlerine başladı.

Sivil Toplum Örgütlerinde görev almanın ve temsil kabiliyetini üstlenmenin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Aksoy; “ Muhtarlar Derneklerimiz yada bireysel o k yönetici üzerinde en fazla etki yapan güçlerden birisidir.  Örneğin ben Safranbolu’muzda hangi hizmeti yapar isem yapayım mutlaka oranın yereline inmek zorundayım. İnsanların istemediği bir şeyi yapamazsınız. Toplumun taleplerini sizlere en güzel şekilde ulaştıracak kişiler muhtarlardır.  Bu nedenle biz muhtarlarımız ile sık sık bir araya gelerek istişareler yapmaktayız” dedi.

Turizm konusuna da değinen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Turizmde tanıtıma çok büyük önem verdiklerini ve her ay en az bir ulusal televizyon kanalında Safranbolu’nun yer aldığını, bununla birlikte yine dünya çapında yayın yapan gazete, dergilerde de Safranbolu’nun ilgi odağı olduğunu, Belediye o k bir turizmci gibi düşünüp yine o şekilde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ülkemizde bir an evvel huzurun yakalanmasını Cenabı Hak’tan dilediğini ifade eden Başkan Aksoy; “ Devletimiz bu yönde çok büyük gayretler sar etmekte. Muhtemelen Nisan ayında gerçekleşecek olan referandumda da inşallah Türküye yoluna çok yeni bir sitemle, krizlerden uzak bir şekilde devam edecektir. Bakınız bizim şöyle bir sıkıntımız var. Biz ortak iş yapmakta çok sıkıntı yaşarız. Kardeşler birle birbirleri ile ortak iş yapmayı beceremez. Yani ortak iş kurulduğunda bizde şu anlama gelir. Kriz kapıda. Ummadık nedenlerden dolayı kriz çıkıyor.  Böylesi kırılgan bir havayı daha Türkiye kaç yıl taşıyacak. Örmek tek parti iktidarda iken bile Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında, bakanların kendi aralarında bazı krizler ülkeyi hemen etkiliyor. Maalesef etkiliyor.  Kısaca şunu söylemek istiyorum: Demokrasinin ilacı seçimdir. Demokraside hastalıkları seçimle tedavi edersiniz. Eğer bir hastalık zuhur etti ise demokrasi gereği seçimle tedavi edersiniz. Halkın oy verdiği iktidarı yıpratarak tedavi olmaz. Demokrasi halkın sözü ile cereyan eder. Halk 5 yıl sabreder beğenmezse 5 yıl sonra siler atar” şeklinde konuştu.

Aksoy konuşmasının sonunda Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneğine yeni dönemlerinde başarılar dileklerini iletirken, nazik ziyaretlerinden dolayı bir kez daha teşekkür etti.