Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'un talimatları ile her mahalleye bir konsept park anlayışı ile 2017 yılında da devam eden açılışların ikincisi Safranbolu Belediyesinde uzun süre görev yapmış merhum Hulusi Zeren'in isminin verildiği park ile devam etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Ak Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Şenol, Kamil Temel ve Hüseyin Bilicioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Güneş, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin açılış konuşmasını Merum Hulusi Zeren'in oğlu Osman Zeren yaptı.

Zeren, babasının adını yaşatmak için böylesi güzel bir parka isminin verilmesinden dolayı ailesi ve kendi adına duyduğu mutluluğu paylaşırken, "Başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Özyavuz ise; " Ben öncelikle mahallemize ve Safranbolu'muza yaptığı hizmetlerden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor parkımızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Etkinliklere, program , hizmetlere Safranbolulu vatandaşların verdikleri desteğin Safranbolu Belediye ailesi o k hizmet etme şevkini çok yükseğe çıkardığını ifade ederek sözlerine başlayan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; " Geçtiğimiz hafta Ahmet çakır parkını hizmete açtık. Çok önemli şahsiyeti unutmadığımızı burada gösterdiğimizi ortaya koyduk. Merhum Hulusi Zeren'de belediyemize uzun yıllar hizmet etti. Emekli olduktan sonra da belediye meclis Üyesi o k Safranbolu'ya hizmet etmiş. Onu da unutmadığımızı göstermek için burada naçizane bir parka tüm Meclis üyelerimizin oy birliği ile karar vererek ismini verdik." dedi.

Esentepe Mahallesinde son dönemlerde yapılan hizmetlere de değinen Başkan Aksoy; " Şubat ayı içerisinde ihalesi yapılacak olan ve  bünyesinde 15 ayrı atölye, halı saha, basketbol ve voleybol sahası ile çevresinde çok büyük bir oyun alanı bulunacak ve 6 milyon liraya mal olacak olan Gençlik Merkezi inşallah kısa sürede halkımızın hizmetine girecek.  Restorasyonu bitmek üzere olan Aile Hekimliği binası çok yakında hizmete girecek. Yine SAKEM 3 şube ile burada hizmet veriyor. Bununla birlikte 2016 yılı süresince Esentepe Mahallemizde 20 bin ton asfalt serdik. Yol açma ve genişletme, kaldırım ve bordür çalışmaları gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

Parkların korunması ile ilgili de mahalle halkından ricada bulunana Başkan Aksoy; "Maalesef parklarımızı korumayı bilmiyoruz. Biz yapıyoruz, birileri zarar veriyor. Bu parka yaptığımız tamir masrafları ile yeni birkaç  parkı daha hizmete alabiliyoruz. Değerli hemşerilerim bildiğiniz üzere bu hizmetler sizlerin ödediği vergilerle gerçekleştiriliyor. Sizlerden istirham ediyorum çocuklarımıza sahip çıkalım ve parklarımızı koruyalım. Bu vesile ile Hulusi Zeren parkının mahallemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İlçe Müftüsü Hasan Güneş'in dualarının ardından parkın açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası mahalle sakinlerine çeşitli ikramlar yapılırken mahalle sakinlerinin Başkan Aksoy'a ilgisi gözlerden kaçmadı.