KBÜ’de  “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konferansı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İlahiyat Fakültesi ile Karabük Müftülüğü tarafından “Kutlu Doğum Haftası” dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”  konulu konferansı düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencileri ve din görevlileri katıldı.

Program, Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hafız Akın Bayrak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, konferansın Hz. Peygamber’in yüce ahlakının yaşatılması ve güven duygusu oluşumuna katkı sağlaması amacıyla düzenlendiğini belirterek Karabük Üniversitesi ile birlikte yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş de toplumda güven kavramının önemine vurgu yaparak insanlığın güvensizlik girdabına girdiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Güneş “İnsanlığın yaşamış olduğu bunalım ve sıkıntıların ortadan kalkması için Hz. Peygamber’in güven toplumunu oluşturduğu ortama dönmemiz lazım.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ünal: Güven toplumuna giden yol Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’e tabi olmaktan geçer

Açılış konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafından  "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans verildi.

Yoğun bir katılımın olduğu konferansa konuşmacı o k katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, güven toplumuna giden yolun Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’e tabi olmaktan geçtiğini belirtti. Hz. Peygamber ve Hz. Peygamber’in oluşturduğu güven toplumunun temel özelliklerinden bahseden Ünal, Hz. Peygamber’in birey için ne anlam ifade etmesi gerektiği hakkında düşüncelerini aktardı.

Hz. Peygamber’i güvenilir kılan şeyin söz ve akitle alakalı olduğunu dile getiren Ünal “O, kendisine inanan inanmayan herkesin itimat ettiği, en değerli eşyalarını emanet ettiği ve kendisinden asla bir zarar beklemediği Muhammedü’l-Emin’dir.” dedi.

İnsan güvenin söz ve eylemle ilişkili bir kavram olduğunu vurgulayan Ünal, söz verdiğinde sözünde durmayan, konuştuğunda yalan söyleyen ve ihanet eden kişilerin güvenilmez insanların vasıfları olduğunu aktardı.

Günümüzde İslam dünyasının yaşadığı sıkıntı da değinen Prof. Dr. Yavuz Ünal, dinimiz İslam’ın insanın güvende olması için canını, aklını, neslini korumayı emrettiğini belirterek Hz. Peygambere tabi olunması ve onu hakkıyla örnek a k sorunların çözülmesi gerektiğine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, güven toplumunun oluşması için toplumu oluşturan tüm bireylerin emanet bilincine sahip olması gerektiğini de ifade etti.

Konferansın ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanı Okutman Can Doğan ve ekibi tarafından Türk Tasavvuf Musiki konseri verildi.