Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

5000 Evler Mahallesi’nde yıkılan eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yerine inşa edilecek binanın temel atma törenine Karabük Valisi Kemal Çeber, Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi Rektörü R. Polat ile vatandaşlar katıldı.

Karabük Üniversitesince 2018-2019 akademik yılında öğrenci alımına başlanacak Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 2 bine yakın öğrencinin öğrenim göreceği belirtiliyor.
Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Üniversitesi’nin şehir için önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu:
“Bir şehir için üniversitenin bu kadar önemli ve kıymetli ve potansiyel bir değer olduğu ilimiz çok azdır diye düşünüyorum. Bugün Karabük Üniversitesi 55 bin öğrencisi, bunun içinde 3 bin 600 ulus rası öğrencisiyle birlikte, şehirle bu kadar kaynaşılmış olmasıyla çok büyük bir gurur kaynağımızdır
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde yüksekokulun temeli atıldı.

İNŞAAT RUHSATI ALINMADAN TEMEL Mİ ATILDI?

Öte yandan Derin Haber'e ulaşan haber kaynaklarımızdan edindiğimiz iddia göre, Temeli atılan Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu inşaatı ile ilgili inşaat ruhsatı alınmadı.

Bu iddiaları duyan bazı vatandaşlar ise, "devletin Valisinden Milletvekiline, İl Başkanından Daire müdürlerine kadar bir sürü yetkili, yasal o k alınması gereken inşaat ruhsatı alınmayan bir inşaatta temel atma törenine davet edilerek katılmaları sağlandı. Vatandaş olsa çivi bile çakamaz. Elbette katılan protokol üyelerinin buranın inşaat ruhsatı alındı mı diye soracak halleri yok. Gerçekten inşaat ruhsatsız böyle bir organizasyon yapıldı ise bunun sorumlusu kim? " dediler.