Safranbolu Belediyesi tarafından projelendirilen Akçasu Deresi Çevresi Düzenleme Projesinde Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı bulunan ekiplerin mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu Tarihi Çarşının hali hazırda bir destinasyon olduğunu, bu destinasyona yenilerini katmak üzere çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Görevi devraldıklarında BAKKA tarafından desteklenen projenin parasının geri gitmek üzere olduğunu kaydeden Ürkmezer; “Biz BAKKA ile görüşerek adı geçen projeyi tamamlamak adında irademiz olduğunu belirttik. Sağ olsunlar Sayın Valimizin de destekleri ile bu para ilçemizde kaldı. İnşallah Mart ayı sonuna kadar çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Burada Arnavut kaldırımı, dere ıslahı, tarihi dokuya uygun duvar yapımı ve ışıklandırma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte burada bulunana evlerinde cephe sağlıklaştırma projesine başlayacağız” dedi.

Projenin tamamlanmasının ardından Akçasu Mahallesinin yeniden Safranbolu turizmine kazandırılacağını dile getiren Ürkmezer, "Burayı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerimiz tarihi doku içerisinde Arnavut kaldırımlı yolda hem tarihi evleri görecekler hem de dere sesi ile birlikte huzur içerisinde yürüyüş yapabilecekleri bir yere gelmiş olacaklar” diye konuştu.