Geçtiğimiz yıl İzmir'deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin, dikkati ve kahramanlığı sayesinde büyük bir katliamı önlemişti.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi'nde görevli 43 yaşındaki Sekin, geçtiğimiz yıl görev yaptığı İzmir Adliyesi önünde düzenlenen terör saldırısında şehit düşmüştü.

Adliye binası C kapısı istikametine seyreden şüpheli aracı gördükten sonra yola çıkan Fethi Sekin, dikkati ve tecrübesi sayesinde çok sayıda insanın yaşamını kurtardı. Teröristleri fark ettikten sonra silahını çeken şehit polis memuru, aracın kapıya yönelmesine mani olmuş, araçtan inen silahlı teröristleri de kovalayan Sekin, açılan ateş sonucu şehit olmuştu. Rahmet ile anıyoruz.

Onlar, Rahmetli şehidimiz Fethi Sekin gibi binlerce güvenlik görevlimiz, askerimiz, polisimiz her gün sabah annelerinin, babalarının, eşlerinin hayır duası ile bu vatana hizmet için, güvenliğimiz için evlerinden çıkıyor.

Gece, gündüz, kar, yağmur, çamur demeden bizler için dağ bayır demeden görevlerini yapıyor.

Yeri geliyor, silaha, mermiye, topa, tüfeğe gözünü kırpmadan göğsünü siper ediyor.

Yeri geliyor, can yoldaşı, ihtiyacımız olduğunda yanı başımızda oluveriyor.

Fethi Sekin’i bir kez daha rahmetle anarken, dün emniyet mensubu bir kardeşimizin bir sorununu duydum. Üzüldüm. Omuzumda bir yük kabul edip ilgili yerler ile görüştüm. Yılan hikayesine, sen ben tartışmasına döndürülüp bir türlü çözülememiş. Konuyu hiç mi hiç buradan detaylandırmak istemiyorum. Umuyorum rahmetli şehidiniz Fethi Sekin’i  andığımız şu günde ilgililer bir an önce bu konuyu çözüme kavuşturur.

Unutmayın beyler, Fethi Seki ler kolay yetişmiyor. Kolay bulunmuyor.

Bir yanda hain terör örgütü FETÖ’nün  uzantıları devletimizin her birimine girip hain emellerine hizmet ettikleri ortadayken, dimdik duran bu vatan evlatlarına sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur.