Hayır Çarşısı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri kapsamında çeşitli projelerde yer almaya devam ediyor. Pek çok kişi evinde bulunan eşyaların fazlasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı arzuluyor. Elinde fazla eşyası olan vatandaşlardan alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan, ‘’Giyecek, ev eşyası, özellikle çocuklar için mama gibi’’  ürünler Hayır Çarşısında, temizlenip paketlenerek hazır hale getiriliyor.

İhtiyaç sahiplerini incitmeden yardım alabilecekleri, yardımseverlerin de gönül rahatlığıyla yardımlarını teslim ettikleri ürünler, Hayır Çarşısı vasıtası ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

 “Veren Elle Alan Eli Buluşturmak “ sloganı ile savaş mağduru Suriye’nin Halep şehrine ve Halep’in güneyindeki Bayır Bucak Türkmenlerine  kadar yardım ulaştırılıyor.

Bu kapsamda 2013 yılından bu yana 21 tır yardım Halep şehrine ve Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırıldı. Bu yılın ilk yardım tırı Yağmur Derneği, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve yardım sever vatandaşların katkılarıyla, çeşitli konfeksiyon ürünleri, her türlü gıda, 1 ton helva 400 koli kıyafet ile yardım tırı yola çıktı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, insanlığın en önemli işlerinden birinin yardımlaşma olduğunu söyleyerek herkesin yardımlaştığı yerde işlerin yarım kalmayacağını belirtti.

Ürkmezer; "Biz yardımlaşmayı, paylaşmayı her şeyin önünde tutan bir medeniyetin mensubuyuz. Bunun için de yardımlaşmayı bir görev kabul etmeliyiz. Nasıl ki çaresiz anımızda yardım bekliyorsak biz de başkalarına çaresiz kaldıkları an yardım etmeliyiz. Hayır Çarşısı aracılığı ile Halep şehrine ve Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlar için başta ulaşım ve dağıtımı sağlayan Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformuna, Yağmur Derneğine ve bütün yardım sever vatandaşlarımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.