Eğitimde adından sıkça söz ettiren Safranbolu yeni projeler ile de eğitime ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in katkıları ile ilçemize kazandırılan Z Kütüphanelerin ikincisi Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde açıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Okul Müdürü Recep Güney, Öğretmenler, Okul Aile Birliği ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen açılışın açılış konuşmasını yapan Güney; “Z Kütüphaneler nezih ortamları, zengin imkanları, şık görünümü ve kaynak çeşitliliği ile okuyucuyu kendine çeken bilgi ve kültür mekanlarıdır. Okulumuza bu zenginliği kazandırıp, öğrencilerimiz ve bizlerin kitap ve bilgi ile buluşmasına vesile olan Sayın Kaymakamımız Dr. Fatih Ürkmezer’e teşekkür ediyorum. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu mekânda Web tabanlı otomasyon sistemi ile kitap alış verişi elektronik ortamda takip edilebilecek bir sistem uygulayacağız. Ben yeniden emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Şu anda içerisinde bulunduğumuz binanın açılışı yapılacak olan kütüphanenin haricinde bizim için apayrı bir önemi var. Bu bina Milletin malının tekrar Milletin hizmetine sunulduğu binalardan birisidir ve 15 Temmuz kalkışmasında bu millet için canını vermiş bir şehidimizin Murat Akdemir’in adını taşıyor, diyerek konuşmasına başlayan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “Bu güzel ve anlamlı okulda Devletimizin imkânları ile Zenginleştirilmiş Kütüphane kazandırıyoruz. Zenginleştirilmiş Kütüphaneler beni çok heyecanlandırıyor. Çünkü en değerli yatırım, geleceğimiz olan çocuklarımıza yaptığımız yatırımlardır” dedi.

24 saat mesai anlayışı ile çalıştıklarını kaydeden Ürkmezer, benim en çok önem verdiğim şeylerden bir tanesi de işlerin bir an evvel ilerlemesi be tamamlanmasıdır.  Bazen soruluyor ne gerek var bu kadar aceleye diye. Evet gerek var. Çünkü yakalamamız gerek daha üst seviyeler var. Ayın Cumhurbaşkanımızın da dün yaptığı konuşmada olduğu gibi 24 saat esasına göre çalışmalıyız. Zaten burada da amaç ne idi, sizlere bir an evvel bu hizmetin sunulması. Bu da gerçekleştirildi” diye konuştu.

Ürkmezer son o k, “Çocuklar sizlerden isteğim, okuma alışkanlığını kazanmanız. Biz yine Kaymakamlık ve Belediye o k TÜBİTAK kitapları ile sizlere kitap takviyesinde bulunacağız.  Bu vesile ile yeniden hayırlı uğurlu olsun diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve protokol üyeleri ile öğrenciler Z Kütüphaneyi gezdi. Ürkmezer, teker teker ilgilendiği çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.