Ara transfer döneminin bitmesine sayılı günler kala borç içerisindeki Karabükspor’da söz verilen maddi destekler bir türlü gelmeyince sonunda Mehmet Ali Şahin, ağabeyliğini göstererek inisiyatifi ele aldı.

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, kentteki Haddeciler ve Demir Tüccarları Derneği üyeleri ile bir araya gelerek Karabükspor’a yardım kampanyası başlattı.

Daha önce Karabüspor’un yeni yönetiminin oluşması sürecinde maddi destek konusunda söz veren kentteki iş adamları bünyesinde bulunduran Haddeciler Derneği ve Demir Tüccarları Derneği üyelerinin bulunduğu iş adamları ile bir araya geldi. Şahin, hala beklenen desteğin gelmemesi üzerine istek ve talepleri dinledi.

KARDEMİR’in uyguladığı öncelikli mal satışını kaldırmasını talep eden iş adamlarının sıkıntılarını dinleyen milletvekili Şahin, bu konuda KARDEMİR’in yakın zamanda olumlu bir adım atacağını ifade etti.

İLK DESTEK 100 BİN TL İLE MEHMET ALİ ŞAHİN’DEN GELDİ

Şahin, kentin tek Süper Lig takımının yaşadığı sıkıntılarının giderilmesi noktasında bir dizi adımlar atılması için iş adamlarına talepte de bulunarak, “ Takımımız yaşadığı sıkıntıdan dolayı elindeki bir çok oyuncuyla yollarını ayırmak zorunda kaldı. Bizler bu kentin insanlarıyız. En azından transfer dönemi bitmeden bu takıma mutlaka bir iki tane kaliteli oyuncu katmamız lazım. Bu konuda iş adamları o k sizlerin de maddi noktada destek olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Şahin, milletvekili olmasının yanında Karabükspor’un onursal başkanı olduğunu belirterek, 100 bin TL kendi cebinden verdiği yardım ile iş adamlarından 1 milyon 250 bin TL Karabükspor’a transferde kullanılmak üzere yardım topladı.

Şahin, yaptığı açıklamada ise, “ İş adamlarımız ile yaptığımız toplantıda kendilerine takımımıza özellikle transfer dönemi bitmeden kadrosuna oyuncu katması noktasında maddi destek sağlamamız gerektiğini söyledim. 2-0 mağlup olduğumuz Gençlerbirliği maçında mevcut kadrodaki oyuncuların onurlu mücadelelerini hep birlikte gördük. Ancak eksik olan bölgelere mutlaka süper lig becerisi olan ve takıma katkı sağlayacak en az bir iki oyuncu takviyenin şart olduğunu öğrendik.

Bu noktada kiralık o k takıma oyuncu katma anlamında takviye yapılması noktasında ekonomik yardıma ihtiyaç olduğunu söyledik. Bende Karabük’ün bir evladı o k kendimden 100 bin TL para vererek yardımı başlattık. Sağ olsunlar toplantıda bulunan iş adamlarımız da bu noktada vermeyi taahhüt ettikleri miktarla 1 milyon 250 bin lira gibi bir para topladık. Ben hafta içi 100 bin TL’yi kulübe aktaracağım. İş adamlarımızda kendilerine düşen paraları kulübe aktararak transfer dönemi sona ermeden bir iki oyuncuyu kiralama yoluyla takıma katmış olacağız. Bu takım şehrimizin takımı. Ona sahip çıkıp yaşatılması adına elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

ÇELİK SEKTÖRÜ ALTIN ÇAĞINI YAŞARKEN, ÇELİK SEKTÖRÜ NAZLANDI

Öte yandan bu yıl üst üste fiyat ve satış rekorları kıran Demir Çelik Sektöründe tabiri caiz ise altın çağı yaşanırken, bu sektörün içerisinde bulunan iş adamları Karabükspor’a maddi destek konusunda nazlı davranmalarının sebebini sadece Kardemir’de öncelikli mal alımına bağlamaları farklı şekillerde yorumlandı.

MESCİLER YİNE BANKÖR, EN AZ YARDIM BAŞKAN ÇAPRAZ’DAN

Öte yandan Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in Karabükspor’a destek amacıyla Demir Çelik Üreticileri ve Tüccarları ile yaptığı toplantıda, Mesciler gurubu 200 bin TL ile en yüksek desteği verirken, gerek Kardemir, gerek Çelik sektörü ile ilgili sürekli açıklamalar yapan Haddeciler Derneği Başkanı Nazım Çapraz’ın 20 bin TL ile en düşük desteği verdiği gözlendi.

GÜLEÇLERİN 1,5 MİLYON TL PAYINDAN HALA SES YOK

Diğer yandan yılan hikayesine dönen, Güleç gurubunun Kardemir mal alımlarından kaynaklı binde iki Karabükspor payına ilişkin, toplam tutarının 1.5 milyon TL ye ulaştığı iddia edilen paralar ile ilgili yine bir gelişme olmadığı belirtiliyor.