Karabük Üniversitesi'nde düzenlenen Akademik Bilişim 2018 konferansına Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'da katı k bilişim üzerine bir konuşma yaptı.

Bakan Yardımcısı Ceylan konuşmasında dünyanın çok hızlı bir değişim ve dönüşümü yaşamakta olduğunu belirterek özellikle devlet hizmetlerinin elektronik ortamda verilmesi ile ilgili o k; "2017 yılında kamu kurum ve kuruluşlarının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu hizmetlerin kullanım oranının yüzde 41.3 tür. Elektronik ortamda sunulan bu kamu hizmetlerinden faydalanan vatandaşların memnuniyet oranı 2007 yılında yüzde 64,1 iken, 2017 yılında yüzde 95'e çıkmıştır" dedi.

Mehmet Ceylan'ın konuşması sırasında objektiflere takılan bazı görüntüler ise dikkatlerden kaçmadı.

Karabük Valisi Kemal Çeber pür dikkat konuşmayı dinlerken bazı protokol üyeleri birbirleri ile ağızlarını elleri ile kapatarak sohbet etmeyi yeğlediler. Evsahibi Rektör Polat ise nerede ise konuşmanın büyük bölümünde Bakan Yardımcısı Ceylan'ın konuşmasını dinleme yerine Cep telefonu ile uğraştı, hatta aynı tavrını sayın Vali Kemal Çeber'in konuşması sırasında da yaptığı da iddia edildi. Manzarayı görenler ise kendilerini "Bu nasıl nezeketsizlik" demekten alamadılar.

Öte yandan Rektör Polat'ın konuşmalar sırasındaki bu hali, Ak Parti İl Kongresine Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Polat arasında Karabük Valiliği'ndeki brifing sırasında yaşandığı iddia edilen diyaloğu akla getirdi.