Son zamanlarda gündeme bomba gibi oturan soy ağacı 1800'lü yıl kadar dedelerimizin ve ninelerimizin kimler olduğunu nereden geldiklerini gösteriyor. 

İlk yayınlandığı anda halkın yoğun bir şekilde soy ağacına bakmaya çalışması sonucu sistem kilitlenmiş ve ardından askıya alınmıştı. Daha sonra randevu sistemi gibi soy ağacını talep edenlere mail yoluyla ulaştırıldı. Ancak buna rağmen kimi insanların soy ağacı talebinin gösterilememesi ve nüfus müdürlüğüne yönlendirilmeleri, insanların "ben kimim, neden atalarımın ismini sistemde göremiyorum" sorusunu sormasına sebep oldu. 

DİKKAT!!! 'SOY AĞACI BİLGİLERİNİZİ SOSYAL MEDYA'da PAYLAŞMAYIN'

Soy ağacını sosyal medya da paylaşan vatandaşlar "dolandırılma" riskiyle karşı karşıya kalabilir. Bankalar yaptıkları uyarılarda, hiç bir şekilde annenizin kızlık soyadını sosyal medya'da paylaşmayın, aksi takdirde şifrelerinizin dolandırıcıların eline geçmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz, açıklamasında bulundu.

SOSYAL MEDYA DA MİZAH KONUSU OLDU

Öte yandan soy ağacı sosyal medyanın mizahı haline geldi. Her şey de olduğu gibi bu konuyu da eğlence haline getiren insanımız, sosyal medya'da birbirinden yaratıcı paylaşımlarda bulundu. Sosyal medya'ya konu olan soy ağacı paylaşımının bir bölümünü okurlarımız için toparladık.