Son günlerde Safranbolulular musluklarını açtıklarında karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlık yaşıyor. 

Hangi çağda yaşıyoruz desek yeri var. Aç musluğu saprası bir su. Bırakın içmeyi insan çamaşır yıkamak ya da duş almak için bile iki kere düşünmesi lazım. Ya peki yeterince arınmayan su içerisinde mikrop ya da hastalığıda birlikte taşıyor ise ne olacak? Musluklardan akan su tam bir çamur suyu görünümünü andırıyor. Turizm şehri, Unesco Miras Listesindeki bir kente yakışmayacak manzara karşısında çözümü Kaymakamlıkta alan vatandaşlar, Kaymakam Fatih Ürkmezer'e sorunlarını ilettiler. 

Bazı vatandaşlar kendilerine iletilen sorun karşısında Kaymakam Ürkmezer'in damacana suyu için tavsiyesinde bulunduğunu iddia ettiler.

Öte yandan Safranbolu Belediyesi kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, 2000 li yıllarda yapılan arıtma tesisinin yağmurlu havalarda yeterli olmadığını, aşırı yağmur ile birlikte bulanan suyun tam o k tesiste arıtılamadığından evlere gelen suyun renginin bu şekilde aktığını, DSİ tarafından yeni arıtma tesisini tamamlaması ile bu sorunun çözüme kavuşacağı öğrenildi.

BAŞKA BAHARA

Diğer yandan edindiğimiz bilgilere göre DSİ tarafından yapıldığı belirtilen yeni arıtma tesisinin 2019 yılında ancak devreye alınabileceği belirtilirken, Safranboluluların bu çileyi en az bir yıl daha çekmeye devam edeceği ortada.

" width="640">