Geçtiğimiz aylarda Kardemir servis midibüsünün yaptığı kaza sonrası 4 işçi ile birlikte şoför hayatını kaybetmişti.

Kurtuluş Mahallesindeki işçileri Kardemir’e götürmek üzere toplayan servis midibüsü (vardiya) freninin tutmaması üzerine kaza yapmış 3 işçi ve şoför kaza yerinde, bir işçi de kaldırıldığı hastanedeki uzun tedavi sürecine rağmen kurtarılamayarak vefat etmişti.

Kaza geniş yankı uyandırmış ve Kardemir servis otobüsleri sorgulanmaya başlanmıştı. Özellikle modellerinin düşük olması, gerekli kontrollerinin yapılıp yapılmadığı konusunda ciddi tepkiler oluşmuştu.

KARDEMİR’DEN YENİ BİRİM

Tepkiler sonrası işçi güvenliğinin sağlanması ve daha iyi şartlarda servis imkânının sağlanması noktasında bir dizi çalışmalar yapan Kardemir yönetimi kolları sıvadı.

Edindiğimiz bilgilere göre Kardemir servis otobüslerinin denetimi Nakliyat Müdürlüğü’nden alınarak İnsan Kaynakları Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak yeni bir birime verilecek.

İnsan Kaynakları Müdürlüğünde oluşturulacak şeflik biriminin başına taşıma araçlarını kontrol etme yetisine ve bilgisine sahip otomotiv mühendisi ya da makine mühendisi getirileceği, alt kadrolarına da özellikle arabaların yetkili servislerinde iş tecrübesi edinmiş usta düzeyde personel ile tavsiye edileceği öğrenildi.

Kardemir yönetiminin bu duyarlı davranışının özellikle çalışan kesimde memnuniyet yaratacağı belirtiliyor.