Başkan Karaoğlu yaptığı açıklamada; "Toplumun Yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru ve toplumun temel taşı olan Türk kadını ve Türk annesi daima özverinin, sevginin kaynağı olmuştur.
Millet ve Devlet yapımızın odağında yer alan tüm zor şartlarda fedakârlıklarını esirgemeyen kadınlarımızın hayatın her alanında çalışmalarıyla elde ettiği başarılar her geçen gün artmaktadır.
Kadınların, toplumsal, ekonomik, siyasal konumlarını geliştirmek, ayrımcılığı ve ön yargıları yok etmek üzere kamu kurum ve kuruluşlarından yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarından medyaya kadar toplumun tüm kesimlerinin mücadelenin ön saflarında aktif o k yer almasına ihtiyaç vardır.
Bugün gerek ülkemizde gerekse dünyanın diğer ülkelerinde ekonomik alanda, sanayide, eğitimde, ticarette, siyasette velhasıl hayatın her alanında kadınların birçok başarıya imza attıklarını görüyoruz.
Ülkemizde gün geçtikçe artan kadın cinayetleri bizleri derinden üzmektedir.2017’de  basına yansıyan tam 409 cinayet vakası tespit edildi. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun bu cinayetlerin önüne geçemedi. Eşine uzaklaştırma cezası verdiren kadın maalesef cinayete kurban gitti. Yasa kadınlarımızı şiddetten ve ölümlerden koruyamadı. Bakanlığın bu konuda yeni çalışmalar yapması gerekiyor.
 
Türkiye'de kadınların karşısındaki en önemli meselelerden bir diğeri ise çalışma hayatında yeterince yer almamaları.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayımladığı Toplumsal Cinsiyet Göstergeleri Veri Setine göre, kadınların istihdamdaki oranı yüzde 28. Erkeklerde ise bu oran yüzde 65,1 seviyesinde.
Bunun en temel nedeni kültüreldir. Bir diğer neden ise cinsel ayrımcılıktır.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm Dünyada ve Ülkemizde kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü o k kutlanmasını temenni eder, bu vesileyle; başta kadın meslektaşlarımızın olmak üzere Dünya Kadınlar Gününü kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim." dedi