Kardemir'in 2017 yılında çelik sektöründeki yaşanan altın çağın ardından 202 Milyon lira kar açıklaması sonrası çalışanlarda acaba bir kereye mahsus ikramiye dağıtılır mı beklentisi oluşmuş ve Karabük Derin Haber o k bu talebi dile getirmiştik.

Haberimizin ardından gerek sosyal medyada haberimizi paylaşarak yorumlarını yazan, gerek bizleri arayıp teşekkür eden çok sayıda çalışan, "derin haber o k Kardemir çalışanlarının yüreğini, içini okuyorsunuz. Bizler özellikle uzun süredir çalışanlar fabrikanın zarar ettiği yıllarda çok çilesini çektik. Yeri geldi sıfır sözleşmeye imza attık. Yeri geldi verilen zamlar geri alındı sustuk. Fabrikamızın, ekmek kapımızın ayakta durması adına fedakarlıklar yaptık. Geçtiğimiz yıl bu kadar kar edilmiş ise elbette bizlerin emeğinin de katkısı olsa gerek. Zaten yöneticilerimiz her defasında aile olduğumuzu ve bizlerin emeğini hep ön planda söylüyorlar. 202 milyon lira gibi eski para ile 202 trilyon kar ettiğimize göre sayın yöneticilerimiz mesela 3 Nisan kuruluş yıldönümümüzde bir kereye mahsus olmak üzere bizlere teşekkür bağlamında ikramiye verirlerse bizler çok daha mutlu olur, işimize çok daha fazla sarılırız" dediler.

Karabük Derin Haber o k yaptığımız haberin ardından Kardemir çalışanları bizler ile görüşlerini paylaşırken ne yazık ki Çelik İş Sendikasının Genel Başkanı Yunus Değirmenci'den ses seda çıkmadı. Elim bir trafik kazasında vefat eden rahmetli işçilerimizin cenaze törenlerine de gelmeyen Değirmenci'nin neden suskun olduğu, Kardemir yönetimi ile herhangi bir görüşme yapıp yapmadığı konusunda neden bir açıklama yapmadığı gözleri geçmiş yıllardaki sendika başkanlarına çevirdi.

Öte yandan edindiğimiz bilgilere göre Kardemir'in şu anda sendikalı yaklaşık 3 bin 500 civarı, mavi yaka o k çalışanında yaklaşık bin çalışanı olduğu belirtiliyor. Yani toplam 4 bin 500 çalışan. Çalışan başına biner lira ikramiye verilmiş olsa Kardemir'e maliyeti 4 milyon 500 bin lira eder. Buda elde edilen karın yüzde 2 gibi çok düşük bir oranına denk gelir.