Karabük’te sürdürülen FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan iki eski polis müdürü 8 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırdı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü’nde şube müdürü o k görev yapmakta iken FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra haklarında dava açılan iki polis müdürünün Karabük 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Mustafa Türkmen ve Onur Murat Köprülü ile avukatları katıldı.

Mahkemede görülen davada son sözlerinde de suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beratlarını istediler. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Kararını açıklayan Karabük 1. Ağır Ceza Mahkeme heyeti, bir dönem Karabük Emniyet Müdürlüğü'nde şube müdürü o k görev yapan Türkmen ve Köprülü'ye, ayrı ayrı 8 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

FETÖ SANIĞINA 6 YIL 10 AY HAPİS

Öte yandan yine Karabük 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bir başka dava ile ilgili duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Adem Korkut ve avukatları ile yakınları katıldı.

Sanık Korkut yine suçlamaları kabul etmezken esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, üzerine atılı suçtan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdığı sanığı, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne a k, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye etti.