Çelik İş Sendikası Kardemir temsilcisi Ali Kaplan sebebi belirtilmeden Genel Merkez tarafından temsilcilik görevinden alındı.

Ak Parti Karabük İl Disiplin Kurulu üyesi olan ve Kardemir’de işçiler arasında çok sevilen Ali Kaplan’ın bugün sabah temsilciliğe çağırı k görevden alınmasının tebliğ edilmesi Ak Parti camiasında ve Kardemir işçi camiasında şok etkisi yarattı.

Haberi öğrenen birçok Ak Partili karara sert tepki göstererek; “Çelik İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Teşkilat Sekreteri Recep Akyel ne yapmak istiyor? Değirmenci’nin “Ak Parti’ye oy verdiğime bin pişmanım” diye yaptığı açıklamayı hala unutmadık. Recep Akyel’in İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i karşılamaya gittiği haberlerini de unutmadık. Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde bunlar sendikadan Ak Parti temizliği mi yapıyorlar. Yunus Değirmenci’nin pişmanlığı yeniden kabardı mı? Kendi şube yönetimlerine baksınlar. 15 Temmuz darbe girişimine kadar çocuğunu FETÖ’nun okullarından almayan kişiler yok mu? Ak Partililer o k bunun altında asla kalmayız. Gerek Genel Merkez yöneticilerimiz, gerek milletvekillerimiz, gerek il teşkilatımız, gerekse bizler gereğini yaparız” dediler.

Öte yandan görüştüğümüz birçok Kardemir çalışanı ise; “Ali Kaplan bizlerin her derdine koşuyordu. Hastanelerde, sıkıntılarımızda, sorunlarımızın çözülmesinde 24 saat kendisini hep yanımızda gördük ve bulduk. Biz kendisini şube  yönetiminde görmek isterken böyle bir temsilci nasıl harcanır. Bu karar biz çalışanları asla temsil etmiyor. Genel Merkez kendi başına böyle bir karar alır ise yarın bunun karşılığını mutlaka görecektir” dediler.

İL BAŞKANI ALTINÖZ KARARA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Görevden alınma kararını öğrenen Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’ün çok sert tepki gösterdiği, bunu Ak Parti’ye karşı bir tavır o k algıladığı öğrenilirken, gerek sendika, gerek konfederasyon gerek yöre milletvekillerimiz, gerekse Ak Parti Genel Merkez nezdinde gerekli girişimleri yapacağı belirtiliyor.

ŞUBE KONGRESİNDE DE TEPKİLER OLMUŞTU.

Çelik İş sendikasının Karabük Şube kongresi öncesinde de ciddi tartışmalar olmuş, Ak Parti ve MHP oluşturulan yönetim kurulundaki kişilerin kesinlikle partilerini temsil etmediklerini ve bunun mutlaka sonuçlarının olacağını belirtmişlerdi.

Ak Parti gençlik kollarının kurucusu, uzun yıllar il ve ilçe teşkilatlarında yönetim kurulu üyeliği yapan, İl disiplin kurulu üyesi olan Ali Kaplan’ın Şube yönetimine alınması noktasında Karabük’ün siyaset büyüğü Mehmet Ali Şahin’in nikah töreninde Şube kongresi öncesi, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve İl Başkanı İsmail Altınöz, Genel Başkan Yunus Değirmenci’ye tavsiyede bulunulmuş ve Ak Parti’ye karşı tavırlar konusunda uyarmışlardı.

KARARDAN GERİ DÖNÜLMESİ BEKLENİYOR

Diğer yandan Çelik İş Sendikası’nın çıkış yeri olan ve en büyük işyerlerinden birisi olan Kardemir yönetiminde Hükümet tarafından tavsiye edilen yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin olması dikkatleri bir anda Ak Parti’ye karşı o k algılanan bu kararların bir karşılığının olabileceği, bu yüzden sendikanın bağlı olduğu Hak İş Genel Merkezi’nin duruma el koyması bekleniyor.