Ak Parti İl Disiplin Kurulu Üyesi Ali Kaplan’ın Çelik İş Sendikası tarafından seçimlerde en yüksek oyu a k temsilci seçilmesine rağmen görevden alınmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Görevden alma haberinin dün medya kuruluşlarında yer almasının ardından gerek Ak Parti tabanında, gerekse işçiler arasında tepki sesleri yükselirken, yaşanan durum ile ilgili görüştüğümüz Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin gelişmeleri yakından takip ettiği belirtti. Şahin; “Bu görevden alınma hem şahsen beni hem de teşkilatımızı yakından üzmüştür” dedi.

Öte yandan bu açıklamadan yaşanan gelişmeleri Ak Parti milletvekilleri ile değerlendirdiği anlaşılan İl Başkanı İsmail Altınöz ise birilerinin küçük hesaplarının doğuracağı sonuçları ortaya koydu.

Ak Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz ile yaptığımız görüşmede yaptığı açıklamada; “Karabük’ün bağrından çıkan Çelik İş Sendikası ile Karabük siyaset ve cemiyet hayatı arasında oluşmuş denge ve huzur, Karabük Şube kongresi öncesinden başlayarak bir süredir bozulmaya çalışılmaktadır.

Partimizin bilgisi ve tasarrufu olmadan, dün partimizi temsilen şube yöneticisi tasarrufunda bulunanlar bugün partimiz yönetimindeki bir arkadaşımızı hiçbir gerekçe göstermeden görevden a k yaşanan huzursuzluğu devam ettirmekte ısrar etmektedirler.

Sendikanın şube kongresi öncesinde, hem sayın vekillerimizin hem şahsımın “bilgimiz ve onayımız haricinde şube yönetimine herhangi bir isim öne çıkarmayın, eğer bizden bir öneri istiyorsanız partimizin birçok kademelerinde görev yapan Ali Kaplan’ı tavsiye ederiz” diyerek fikrimizi söylemiştik. Görüyoruz ki o gün parti o k bizlerin tavsiyesini dikkati almayanlar, bugün işçi arkadaşlarının teveccühü ile en yüksek oyu o k temsilci olan bu arkadaşımızı, hiçbir gerekçe göstermeden o görevinden de almışlardır.

Çelik iş sendikasının kamuoyuna yansıyan bu tavırları basında “Çelik İş sendikasında Ak Parti Temizliği şeklinde haberlere konu olmuştur. Gerek Karabük’te, gerekse ülke genelindeki üyeleri arasında on binlerce partilimizin olduğu bir sendikanın tasarruflarının ne tür sonuçlar doğuracağını, hangi yorum sebep olabileceğini sendika yöneticileri bir kez daha iyi düşünmelidir.

Gerek işçi arkadaşları arasında, gerek partililerimiz arasında çok sevilen, il disiplin kurulu üyemiz Ali Kaplan’ın görevden alınmasının birkaç kişinin şahsi hesapları ve yönlendirmesi sonucu alınmış bir karar olduğunu düşünüyoruz. İleriye dönük hesapları olan ve geçmişin hesabını görmek isteyenlerin hesaplaşmasına kurban edilmek istenen disiplin kurulu üyemizin sonuna kadar arkasında ve yanındayız.

 Biz Parti o k hiçbir kuruluşun iç işlerine karışmayız ancak alınan bu karar bizi üzmüştür. Çelik İş Sendikası yetkililerinin almış oldukları bu kararı yeniden gözden geçirmeye davet ediyorum.” Dedi.