Emekli asker ve ünlü güvenlik Uzmanı Mete Yarar Karabüklüler ile buluştu. Afrin Şehidimiz Ömer Bilal Akpınar'ın cenaze törenindeki sahiplenmenin ve resimlere yansımasından son derece etkilenidiği için Karabüklüler ile gurur duyduğunu belirtirken, MTTB (Milli Türk Talebe Birliği) Karabük Şubesi tarafından organize edilen konferanstaki konuşmasında Yarar, Afrin Zeytin Dalı Operasyonu ve yansımalarını anlatarak, zaman zaman ders niteliğinde sözler söyledi.

Mete Yarar, 58 günde tamamlanan Afrin Zeytin Dalı Operasyonunun askeri açıdan dünyada çok kolay yapılamayacak ve tarihe mal olacak bir operasyon olduğunu belirterek, "Doğu Guta daki kuşatma kaç yıldır devam ediyor. Kent harap halde, binlerce sivil hayatını kaybetti. İstanbul'un alan ölçüsünden çok daha büyük bir alanda, en zor tabiat şartlarında hem yerin üstünde, hem yerin altında mehmetçiğimiz bir operasyon yaptı. Bu öyle çok kolay yapılabilecek bir operasyon değildi. Kimse operasyon neden bu kadar sürdü diye söylenmesin. 100 kilometreden fazla ucu bucağı görünmeyen tüneller kolay iş değildir^dedi.

Yarar çok ilginç bir noktadır ki, bu tünellerin kalınlığı 2 metre dizayn edilmiş. Ordumuzun 4 yıl önceki imkanları da ancak 2 metre kalınlığındaki duvarları delebilecek kapasitede idi. Acaba kim bu aklı verdi de tüneller ona göre dizayn edildi diyerek çok ilginç bir saptamada bulundu.

Güvenlik Uzmanı Yarar; Türkiye'nin Zeytin Dalı Operasyonunda kullandığı araçların yüzde yetmiş den fazlasının yerli yine kullanılan mühimmatın hemen hemen tamamının yerli olduğun bir kez daha vurgulayarak; " Yıllarca bu silahları ve mühimmatları bize vermemek için her türlü yolu denediler. Yasak listesine koydular. Çok ilginçtir TSK 2017 yılına kadar operasyonda kullandığımız İHA ve SİHA henüz sahip değildi. Kısa bir zaman diliminde savunma sanayimiz üretti. Şu an elimizde 48 tane İHA ve SİHA mız var. Daha da üretime devam ediyoruz. Eğer bu operasyonda elimizde bunlar olmasaydı çok daha fazla uğraşacaktık" dedi.

Emekli Asker ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar operasyonda yaşanan ilişkin resim ve slaytlar ile dikkat çekilci nokta değindikten sonra söylediği bir söz 85 milyona ders niteliğindeydi. "ŞEHİTLER BİZ RAHAT UYUYALIM DİYE ŞEHİT OLMADI, UYANALIM DİYE ŞEHİT OLDU"

Öte yandan Mete Yarar konferans için gelidği Karabük'te Afrin Şehidimiz Ömer Bilal Akpınar'ın ailesinide ziyaret etti.