Her yıl 18 – 24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Ürkmezer mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Yılın her günü büyüklerimizi hatırlamak ve on bunu hissettirmek hem insanlık hem de mensubu olduğumuz medeniyetin bir gereğidir. Milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, bunların gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen; tecrübenin temsilcisi yaşlılarımız, bizim en kıymetli hazinelerimizdir.

Hayat tecrübeleri ve geçmişten günümüze tanıklık ettikleri değerler ile yol gösterici birer ışık olan yaşlılarımızı, her daim el üstünde tutmuş bir millet o k, hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermeye devam etmeli, yine onların, toplumsal yaşama aktif o k katılmalarını sosyal, kültürel ve ekonomik hak sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamalıyız.

Bu bağlamda bizler de Safranbolu Belediyesi o k üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor, ihtiyaçlarını kendisi gideremeyen, kimsesi olmayan büyüklerimizin günlük aşından, kişisel bakımlarına,  yine SAKEM çatısı altında Halk Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile çeşitli okuma yazma, el becerisi gibi kurs katılımlarının sağlanmasına kadar pek çok alanda yanlarında olmaya,  gayret gösteriyoruz.

Tarihinin her döneminde yaşlısına gereken değeri veren milletimiz, bu geleneğine sahip çıktığı sürece geçmişinden haberdar olacak ve geleceğine daha emin bir şekilde bakabileceği düşüncesi ile tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, sağlık ve huzur içerisinde yaşama sevinçlerinin sürmesini diliyor, ellerinden öpüyorum.”