Ak Parti'de uzunca bir süre önce başlayan Siyaset Akademisi eğitimleri programları Karabük'te başladı.

AK Parti Karabük İl Başkanlığı AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 8 hafta sürecek olan  "Siyaset Akademisi" programı devam ediyor.

Siyaset akademisine ilgi ise oldukça fazla. Özellikle hanımlar yoğun ilgi gösteriyor.

Zübeyde Hanım Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen Siyaset Akademisi “ toplantılarını yakından takip eden İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, AK Parti'nin milletin kalbinden doğan tertemiz niyeti, arzu, istek ve iradeyi ete kemiğe büründürüp hayata geçirme aracı o k siyaset kurumuna yepyeni bir imaj kazandırdığını söyledi.

Başkan Altınöz, "17 yıl önce siyaset kurumu itibar kaybetmiş bir vaziyetteydi; ama AK Partimiz kurulduktan sonra siyasetin itibarı her geçen gün yükselmiş ve bu yükseliş içinde partimiz büyük bir çaba sarf etmiştir. Bu anlayışla, AK Parti sadece siyaset sahasında değil, toplumun her alanında milletimizi aydınlatıcı eğitim faaliyetlerini başarıyla hayata geçirmiş ve kültürel zenginliğimizi yeniden hak ettiği değere taşımak için çaba sarf etmiştir" dedi.

Eğitim alanında AK Parti'nin faaliyetlerinden de bahseden Altınöz, "Başardığımız bu eğitim faaliyetlerinde AK Parti'nin amacı demokrasiyi güçlendirmekti ve bunu da başardı. Eğitim alanında yaptığımız faaliyetlerle AK Parti siyasi bir okul konuma da gelerek ülkemizin birçok siyasetçi kazanmasına vesile olmuştur. Bunun da en büyük örneği gençlik kollarımızdır. Siyaset hayatına gençlik kollarında başlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin ve kadınların bu hareketin merkezine gelmesine öncülük etmiştir” diye konuştu.

AK Parti Karabük AR-GE Başkanlığı tarafından “Siyaset Akademisi “ programının 9 Mart’ta başladığını ve halen devam ettiğini belirten Altınöz; “ Sekiz hafta sürecek olan ve 20 saatlik bir eğitim programı ile 168 kişiye eğitim kursu veriliyor. İlk programımıza İstanbul Milletvekilimiz Ekrem Erdem Bey katıldı. İkinci programımıza İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Alkan ve Üsküdar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Faruk Yakaryılmaz katıldı. Şuanda 31 İl’de Siyaset Akademisi programları devam ediyor. Cuma günleri 18.00-21.00 arası gerçekleştirdiğimiz programlarımızın sonunda katılımcı , katılım sertifikası ve başarı sertifikaları verilecek” diye konuştu.