Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren SAKEM ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile çocukların zekâ gelişimine önemli katkısının olduğu bilinen düşünce oyunu Satranç ile ilgili Harmanlar ve Yazıköy TOKİ şubelerinde verilen eğitimler tamamlandı.

Kursların sona ermesinin ardından şubeler arası turnuva düzenlendi. Aslanlar SAKEM şubesinde gerçekleşen turnuvaya ilköğretim seviyesinde toplam 25 öğrenci katıldı. İki farklı kategoride düzenlenen turnuva heyecanlı an sahne olurken turnuva sonunda dereceye giren çeşitli hediyeler verildi.

5 saat boyunca kıyasıya mücadele eden öğrencilerin ve destek olmak üzere SAKEM’de hazır bulunan ailelerin heyecanları gözlerden kaçmazken, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer'in eşi Miray Ürkmezer'de çocukları yalnız bırakmadı.

Yaş gruplana göre iki ayrı kategoride yarışan öğrencilerden, Yavuz Sefa Öncü ve Sabri Bekir Yurtsever 1., Emine Sena Çelik ve Abdülkadir Karakuş 2., Semih Akgül ve Samed Küçüktepe’de 3. lük ödüllerini aldılar.  

Yoğun iş temposundan dolayı çocukların bu güzel etkinliğine katılamadığını belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu’da gençlere ve çocuk önem verdiklerini, her fırsatta spora ve bol bol okumaya teşvik ettiklerini dile getirirken, satrancında düşünme yetisini kazandıran faydalı bir oyun olduğunu söyledi.

Halk Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında pek çok kursun verildiğini ifade eden Ürkmezer, “Çocuklarımız bizlerden istesinler. Bizler her daim onların yanındayız. Zaten geleceğimiz olan çocuklarımız için Kaymakamlık ve Belediye o k gerek eğitim alanında gerekse sosyal yönden pek çok proje gerçekleştiriyor ve yeni proje çalışmalarına devam ediyoruz. İnşallah onlar için çok daha önemli çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ben turnuvaya katılan tüm evlatlarımızı kutluyor, dereceye girenleri tebrik ediyor, bizlere destek veren ailelere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.