Bir süredir ciddi tartışma neden olan Safranbolu 1645 tünel projesinin yapılan ihalesinin giriş kısmı için yeniden yapılacak.

Edinilen bilgilere göre, Safranbolu Belediyesi eski başkanı Necdet Aksoy döneminde gündeme gelen ve mal müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan, Safranbolu eski çarşı altındaki tünelleri turizme kazandırma amaçlı 1645 tünel projesinin  giriş kısmının da hazine tarafından ihale edilmesi gerekiyordu.

İhale prosedürünün yanlış uygulanması ve yeteri kadar şartların oluşmaması nedeniyle şimdi yapılan ihalenin iptal edilerek yenilenmesi gündeme geldi. Yeniden yapılmaması halinde bile giriş kısmı için ikinci bir ihalenin Safranbolu Belediyesi yerine mal müdürlüğü tarafından yeniden yapılması gerekiyor.

Öğrenilen bilgilere göre yapılan ihalenin giriş kısmı mazgal şeklinde projelendirilmiş ancak eski çarşıda ki otobüslerin park ettiği alandan 40 metrekare civarında bir giriş alanı yapılması talep edilmişti. Bu alan ile ilgili anıtlar kurulu müsaade etmezken, Belediye tarafından giriş ve yaklaşık 40 metrelik tünellere ulaşan kesim için ihale yapılmıştı. Safranbolu Belediyesi tarafından yapılan bu ikinci ihalenin de mal müdürlüğü tarafından yapılması gerektiği ortaya çıktı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal  basın yoluyla yaptığı açıklamada hem Kayyum Belediye Başkan Vekili, hem de kendi parti teşkilatlarını eleştirel nitelikte açıklama yapmış, Safranbolu Turizm Vakfına neden zorluk çıkarıldığı şeklinde serzenişte bulunmuştu.

Ancak iptali gündemde olan söz konusu 1645 tünel projesi ihalesini Safranbolu Turizm vakfının değil özel bir müteşebbisin aldığı ortaya çıktı. Bir çok Ak Partili ise, “Sayın vekilimiz herhalde duyumlar ile hareket ediyor. Araştırmadan yorum ve açıklamalar yapılar” şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.