Karabüklülerin Amcası, Mutullah Yolbulan'a son yolculuğu sırasında düzenlenen törenlerde kent protokolü birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda Yolbulan'ın yerinen bir daha kolay kolay dolmayacağı herkesin ortak noktası idi.

Peki kim ne söyledi?

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER FARUK ÖZ "HERKES AMCA OLAMAZ"

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, Mutullah Yolbulan'ın Karabük'te amca o k bilindiğini ifade ederek "Herkes patron olabilir, herkes başkan olabilir ama amca olmak, baba olmak, ağabey olmak herkese nasip olacak şey değildir. Ne mutlu Mutullah amcamıza ki, arkasından amca diye kendisini yad ettiriyor. Ülkemizin en önemli sanayi kuruluşunun en zor zamanlarında Mutullah Amcamız ve beraberindekiler ile birlikte Türkiye'nin nadide sanayi kuruluşu olan Kardemir'i yok olmaktan kurtarmışlardır "dedi.

HAK İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ASLAN; "TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILACAK"

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan düzenlenen törende yaptığı konuşmada Mutullah Yolbulan ve Karabük halkının Kardemir için verdiği mücadelenin tarihe altın harflerle yazılacağını söyledi. Mutullah Yolbulan'ın Kardemir'in bacalarının yeniden tütmesi için büyük destek ve katkı verdiğini ve kendilerini cesaretlendirdiğini belirten Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kapatılması kararının da alındığı 5 Nisan 1994 tarihli karar atıf yaparak " Artık Kardemir'in kapısına kilit vurma zamanının geldiğine inanan siyaset, çözüm üretmeden fabrikayı kapatma kararı vermişti. Karabük'ün o gün ortaya koyduğu birlik, bu bacaların sönmemesi için işçilerle beraber verdiği büyük mücadele hiç bir zaman unutulmayacaktır. Mutullah Yolbulan'a bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

 

 KARABÜK VALİSİ ÇEBER, "DEVLET DOSTU. VATANSEVER"

Karabük Valisi Kemal Çeber de konuşmasında Mutullah Yolbulan'ın 7 ay önce kendisine yaptığı ziyarete ilişkin anısını anlattı. Çeber "Mutullah amca yaklaşık yedi ay kadar önce değerli dostu Kamil Güleç ve Genel Müdürümüz Ercüment Ünal ile birlikte beni ziyarete geldi. Her türlü sağlık problemlerine rağmen, fiziken çok ciddi güçlükler yaşamasına rağmen, valilik merdivenlerini dostlarının kolunda çıkarak bana hoş geldiniz ziyaretinde bulundu. Bu, onun devlete bakışını, devlete saygısını ve devlete hürmetini gösterir. Bu da bizler için ve devlet için çok önemlidir. Bu anlamda Mutullah amcayı tam bir devlet dostu, vatanperver o k nitelendirmek en doğru tanım olur diye düşünüyorum. Hemşerilerimle yaptığım sohbetlerin her birinde, ilimizin en önemli konuları konuşulur, konuşurken de Mutullah amcanın isminin zikredilmediği hiçbir sohbet olmaz. Demek ki Mutullah Yolbulan, bu ili şekillendiren en önemli figürlerden birisidir. Devletine, milletine bu kadar hizmet etmiş bir kişiye, devletin valisi o k sadece bol bol dua ederim. Allah Mutullah amcamdan binlerce kez razı olsun, mekânı cennet olsun "dedi.

MEHMET ALİ ŞAHİN, "KARABÜK'ÜN KRİTİK DÖNEMLERİNDE SORUMLULUK ÜSTLENDİ"

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise konuşmasında Mutullah Yolboluna'ın kritik dönemlerde üstlendiği sorumluluğa dikkat çekti. Yolbulan'ın ekonomik kriz nedeniyle Kardemir'in kapatılması riskiyle karşı karşıya 1995'li yıllarda kritik noktalarda sorumluluk üstlendiğini belirten Şahin, 2002 yılında Kardemir'in ikinci kez kriz yaşadığı dönemde de Mutullah Yolbulan'ın aynı sorumluluğu üstlendiğini kaydetti. Yolbulan'ın Karabük ve Türkiye için bir değer olduğunu söyleyen Şahin, çocukları ve ailesinin onun çizdiği yolda ilerleyeceklerinden emin olduğunu belirterek, başsağlığı dileğini paylaştı.