Son dönemlerde Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bazı bölümlerdeki eksik doktorlar vatandaşları bezdirdi. Zaman zaman “bu nasıl üniversite araştırma hastanesi” şeklinde sızlanmalar iyice arttı.

Sadece Karabük’e değil tüm bölgeye hitap ettiği belirtilerek, bölge hastanesi şeklinde övünülen Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mide ve bağırsak rahatsızlığı için gidenler ne yazık ki teşhis noktasında 6 ay sonrasına verilen gün ile karşılaşıyorlar.

Kolon kanserinin oldukça fazla görüldüğü son yıllarda, özellikle yaşlılar açısından bu hastalığın teşhisinde en önemli faktör Kolonoskopi ile teşhis konulması. Hastanenin kolonoskopi yapabilen tek cerrahının tayini çıkınca hastalar mağdur olmaya başladı. Kolonoskopi yapılmadan önce hastada3-4 gün hazırlık safahatı yaşanması nedeniyle şimdi hastalar Ankara ya da başka şehirlere nasıl gideceklerini, 4-5 gün orada nasıl kalacaklarını kara kara düşünüyorlar.

Edindiğimiz bilgilere göre henüz yeni doktor ataması yapılmadı. Yaptırılmaya çalışılıyor. Hatta yıllar önce bu işlemi yapan ve artık doktorluktan emekli olmuş Mustafa Altundal ikna edilmeye ve göreve dönmesi isteniyor.

TEK ÇARE MEDİKAR HASTANESİ

Koskoca Karabük il genelinde kolonoskopi yapabilen tek doktor Medikar hastanesinde. Operatör Doktor Mustafa Başar gecesini gündüzüne katarak, kolonoskopi olması gereken hasta cevap vermeye çalışıyor. Gördükleri tedaviden memnun olan vatandaşlar ise "Allah bin kere razı olsun. Evet paramız ile kolonoskopi oluyoruz. Ama en azından evimiz köyümüz burda. Başka şehirlere gidip perişan olmuyoruz. Hele kimsesi olmayan özellile yaşlı hastalarımız ne olacak? kim yardımcı olacak? Bekleme yok, günü saatinde işimiz görülüyor" şeklinde düşüncelerini ifade ediyorlar.