Karabük Derin Haber o k birkaç gün önce yaptığımız “Doktor Yok, 6 Ay Sonrasına Gün” başlıklı haberimiz geniş yankı uyandırdı. Haberimiz çok sayıda okurumuz tarafından sosyal medya hesaplarında paylaşılırken, yetkililer harekete geçti ve kısa bir süre içerisinde 2 tane Kolonoskopi uzmanı görevlendirmesi yapıldı.

Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaşanan doktor sıkıntıları haberimiz ile birlikte kamuoyunda ciddi şekilde dile getirildi. Haberimizin ardından görüştüğümüz Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin kolonoskopi uzmanı konusunda ülkemizde ciddi sıkıntılar olmasına rağmen Karabüklüleri doktorsuz bırakmayacaklarını, bu konunun bir iki gün içerisinde çözülmesi için Sağlık Bakanı ile görüşeceğini belirtmişti.

İşte haberimizin ardından yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Ankara’daki bir hastaneden bir kolonoskopi uzmanı doktor acil görevlendirme yapıldı ve bugün itibariyle hastanede göreve başlayacak. Yine daha önceki haberimizde de dile getirdiğimiz gibi emekli olan Mustafa Altundal’da yeniden sözleşme yaparak göreve başladı. Böylece Karabüklüler mağduriyetleri giderilmiş oldu.

Öte yandan Sağlık Bakanı ile yapılan görüşmelerin ardından,Karabük ve ilçelerindeki hastane ve sağlık kuruluşlarının doktor ve diğer ihtiyaçları için detaylı bir çalışma yapmak üzere bugün Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı’nın bakanlıkta bir dizi görüşmeler yapacağı öğrenildi.

Karabük’teki sağlık hizmetleri ile ilgili o k açıklama yapan İl Müdürü Ahmet Sarı; “İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerimizde 2018 yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası ve devlet memurluğundan istifa nedeniyle Gastroenteroloji, Göğüs Hastalıkları ve Çocuk Cerrahisi branşlarında görev yapmakta olan hekimlerimizden ayrılış yapanlar olmuştur.

  İlimizde sunulan sağlık hizmetlerinin kesintisiz devamı, hizmette aksama yaşanmaması ve hasta mağduriyeti oluşmaması adına Sağlık Bakanlığımıza yapılan talep üzerine ilimize Çocuk Cerrahisi Branşında 3 Nisan 2018 tarihinden itibaren Eskişehir ilimizden görevlendirme yapılmış ve hekimimiz Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başlamıştır.

 Gastroenteroloji branşında da Bakanlığımızca geçici görevlendirme yapılmış olup, ilgili hekimimiz 20 Nisan 2018 tarihi itibariyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başlayacaktır.

  Ayrıca Bakanlığımızca Safranbolu Devlet Hastanemize de Göğüs Hastalıkları branşında geçici görevlendirme yapılmıştır ve hekimimizin en kısa sürede göreve başlaması beklenmektedir. 

Bakanlığımız 2018 yılı ilk defa ve yeniden atama kurası münhal kadrolarında;

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanemiz için Acil Tıp, Anestezi ve Reanimasyon,  Çocuk Cerrahisi, Gastroenteroloji, Genel Cerrahi, Göğüs Cerrahisi, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Radyoloji ve Tıbbi Biyokimya branşlarına yer verilmiş olup,  hekim atamaları beklenmektedir.

Safranbolu Devlet Hastanemiz için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları ve Radyoloji branşlarına yer verilmiş olup,  hekim atamaları beklenmektedir.

80’inci DHY atamalarında Yenice İlçe Devlet Hastanemize 1 adet İç Hastalıkları Uzmanı münhal kadrosu yer almakta olup, hekim ataması beklenmektedir.

Bu branşlardaki hekim ihtiyacımız Bakanlığımızca ilan edilen gerek Devlet Hizmet Yükümlülüğü kuraları, gerekse ilk defa ve yeniden atama kuralarında talep edilerek, kesintisiz  hizmet sunumu konusunda İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli önlemler alınmaya devam edilmektedir.

 Ayrıca ilimizin hekim ihtiyaçları konusunda tüm sağlık kuruluşlarımızla bire bir ilgilenen ve desteklerini esirgemeyen Sn. Valimize ve Milletvekillerimiz Sn. Mehmet Ali ŞAHİN ve Sn. Burhanettin UYSAL ‘a şükranlarımızı sunarız.” dedi.