MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz salı günkü gurup konuşmasında ani bir çıkış yaparak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin 26 Ağustos'ta yapılması çağrısının ardından ülke gündemi bir anda erken seçime dönmüştü.

Geçtiğimiz çarşamba günü Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ,Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yarım saat süren görüşmesinin ardından Erdoğan 24 Haziran tarihinde erken seçim yapılması kararı alındığını açıklamıştı.

Erken seçim tarihinin netleşmesinin ardından tüm ülkede olduğu gibi Karabük'te de gözler bir anda muhtemel vekil adaylarına çevrildi.

Uzunca bir süredir Milletvekiliği seçimlerinde aday olacak mı, olmayacak mı soruları gündemde olan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin dün Genel Başkan Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşme meraklı beklentiyi daha da yukarıya taşıdı.

Edinilen bilgilere göre, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 18 mart tarihinde gerçekleşen MHP'nin 12. büyük kurultayı sonrası Genel Başkan Devlet Bahçeli'den hayırlı olsun ziyareti için randevu talep ettiği öğrenilirken, bu randevunun erken seçim kararının netleşmesinden sonra gerçekleşmesi acaba Genel Başkan Bahçeli ve Belediye Başkanı Vergili arasında milletvekili adayı olup olmayacağı konusunun da konuşulup konuşulmadığı sorusunu akla getirdi.

Rafet Vergili'nin sosyal medya hesabından hiçbir yorum yapmadan sadece ziyarete ilişkin Genel Başkan Bahçeli ile çekilmiş resmi paylaşması "renk vermedi" şeklinde yorumlandı.

Girdiği seçimlerde sadece ülkücü tabandan değil, bir çok partinin tabanındanda oy aldığı görüşü kabul gören Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin aday olup olmayacağı sadece Karabük MHP tabanında değil, diğer partilerde de merakle beklenmeye başladı.