Turizm Haftası nedeni ile düzenlenen etkinlikler kapsamında Ovacuma, Kirkille, Yazıköy ve Konarı Ortaokulu öğrencileri Safranbolu’nun tarihi mekânlarını gezdiler.
Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu Esnaf Odasının misafiri olan öğrencilere öğretmenleri ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Basın Bürodan 3 personel eşlik etti.
Safranbolu gezisine Hıdırlık Seyir Tepesinde başlayan Ovacuma, Kirkille, Yazıköy ve Konarı Ortaokulu öğrencileri buradan Tarihi Çarşıda Kaymakamlar evi, Yemeniciler Arastası ve Demirciler Çarşısının ardından Kent Tarihi Müzesi ve Tarihi Saat Kulesini ziyaret ettiler. 
Burada Esnaf Odası tarafından verilen ikramların ardından okullarına dönen öğrencilerin Safranbolu’dan olukça mutlu ayrıldıkları görüldü.
Her fırsatta çocuklar ve gençler için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “Çocuklar ile ilgili gerçekleştirilen organizasyonlardan mutlu ayrılmalar bizleri de ziyadesi ile mutlu ediyor” dedi. 
İçerisinde bulunduğumuz turizm haftası münasebeti ile değerli Esnaf Odası Başkanımız Muammer Dumaner beyefendi ile köylerimizdeki çocuklarımıza tarih kokan Safranbolu’muzu gezdirmek, geçmişlerini, dedelerinin, ninelerinin nerelerde yaşadıklarını hatırlatmak niyeti ile bir gezi programı düzenledik. Bu kapsamda Ovacuma, Kirkille, Yazıköy ve Konarı Ortaokulu öğrencilerimize bir Safranbolu’yu gezdirdik. Kültür ve Turizm Müdür Yardımcımızın da eşlik ettiği gezi programı ve sonrasında çocuklarımızın buradan mutlu bir şekilde ayrıldıklarını görmek bizi de mutlu etti” dedi.
Yoğun programından dolayı öğrencilere eşlik edemediğini ifade eden Ürkmezer, gezi esnasından sık sık ilgili personelden bilgi alırken, “Çocuklarımızdan yalnızca derslerine adapte olmalarını ve bol bol okumalarını istiyoruz. Bizler onların yararına olacak tüm sosyal projeleri hazırlamaya devam edeceğiz “diye konuştu.